Ramon Chatrer (foto: Anne van Zantwijk).
Ramon Chatrer (foto: Anne van Zantwijk).

Cabaret van Ramon Chatrer in Veur Theater

Cultuur 363 keer gelezen

Leidschendam - OPPERHOND van Ramon Chatrer is op vrijdag 7 april om 20:30 uur te zien in Het Veur Theater. Kaarten à € 17,50 zijn te bestellen via www.hetveurtheater.nl.

In OPPERHOND zet Ramon Chatrer de realiteit naar zijn hand. Hij worstelt zich door hersenspinsels in een hoofd dat nooit stilstaat. Zelfs zonder rijbewijs of zonder tatoeages, en zeker zonder sfeervolle schemerlamp. Ramon kwispelt, springt op, bijt zich vast en verlangt uiteindelijk een aai over zijn kop. Het is tijd om kleur te bekennen, dus vraagt hij aan je: underdog of opperhond?

Waarom gedragen wij ons altijd zoals de rest van ons verwacht? In zijn muzikale cabaretvoorstelling gaat Chatrer daar dwars tegenin. Hij neemt het op voor jou en alle andere mensen die er nét niet bij horen. In OPPERHOND hoor jij er wel bij.

“Ramon Chatrer weet grote, herkenbare gevoelens en sentimenten te vertalen in mooie, weemoedige liedjes”, aldus de Theaterkrant. ‘Zonderdag’ is een poëtisch lied. Er komen mooie zinnen voorbij: ‘Laat het goed gaan, laat het bestaan, laat het even vanzelf gaan’.

Ramon Chatrer is cabaretier en zanger. In 2020 won hij de Jury,- Publieks,- en Persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. “Ramon toont durf, grote muzikaliteit en oorspronkelijkheid in zijn liedteksten en composities”, aldus het juryrapport van het Amsterdams Kleinkunst Festival

Verder was hij een half jaar lang wekelijks met een muzikale cabaretrubriek te horen bij Giel Beelen op NPO Radio 2. In 2021 was hij finalist bij het Amsterdams Kleinkunst Festival met zijn voorstelling Roestplaats.

Uit de krant