Brouwershaven was ooit een zeehaven, in 1953 betaalde Voorburg het herstel van de bestrating.
Brouwershaven was ooit een zeehaven, in 1953 betaalde Voorburg het herstel van de bestrating.

Uniek dubbelconcert Forum Hadriani in Brouwershaven

Cultuur 461 keer gelezen

Voorburg - Bij de Watersnoodram van 1953 bood de toenmalige gemeente Voorburg hulp aan de zwaar getroffen gemeente Brouwershaven in Zeeland. Met de (financiële) hulp uit Voorburg zijn in Brouwershaven straten, scholen en de begraafplaats hersteld. 

De muziektent kreeg een nieuw dak en het plaatselijke Slingerbos werd in oude luister hersteld. Ook richtten inwoners van Voorburg een actiecomité op. Dit comité heeft verschillende hartverwarmende hulpacties opgezet om de Brouwenaren een hart onder de riem te steken en Brouwershaven weer wat leefbaarder te maken.

Om Voorburg te bedanken voor alle hulp verzorgde de Brouwerse muziekvereniging Apollo destijds een optreden voor de inwoners van Voorburg. Omgekeerd gaf Voorburgse muziekvereniging Forum Hadriani een concert in Brouwershaven. Afgelopen zaterdag 9 september werden deze optredens uit 1953 herhaald met een gezamenlijk concert in de Sint Nicolaaskerk in Brouwershaven. Een uniek dubbelconcert als prachtig eerbetoon aan de hulp die de gemeente Voorburg 70 jaar geleden na de ramp heeft geboden bij de wederopbouw van Brouwershaven.

Meer weten over muziekvereniging Forum Hadriani? Kijk op de website www.forumhadriani.nl.

Uit de krant