Afbeelding
THEATER CINEMA

De keuze van Martin Koolhoven in Ludens

Cultuur 1.805 keer gelezen

Voorburg - In het kader van Theater  Cinema draait donderdag 30 november de keuze van Martin Koolhoven, de film Days of Heaven, in Theater Ludens. Aanvang: 19.30 uur; kaarten €16.

Martin Koolhoven behoeft eigenlijk geen introductie. Als een van de bekendste Nederlandse filmmakers deelt hij zijn inzichten in film al jarenlang in tv-programma’s. In De Keuze van Koolhoven neemt de regisseur (Brimstone, Oorlogswinter, Schnitzelparadijs) je een avond mee in zijn fascinatie voor films. Het eerste uur behandelt Martin a.d.h.v. door hem uitgekozen filmfragmenten het thema van de avond, na de pauze volgt de hoofdfilm Days of Heaven (1978 met oa. Richard Gere en Sam Shepard). Na afloop is er tijd voor een gezellige nazit, mét Martin natuurlijk.

Bill en Abby, een jong paar, probeert aan het begin van de twintigste eeuw de armoede in Chicago te ontvluchten en reist naar het zuiden. In Panhandle, Texas vinden ze werk op een boerderij. De boer die ernstig ziek is en binnen een jaar zal sterven, wordt verliefd op Abby en vraagt haar ten huwelijk. Om er financieel beter van te worden besluiten Bill en Abby dat Abby met de boer trouwt. Wanneer de boer echter maar niet dood wil gaan, stijgen de spanningen.

In deze presentatie deelt Martin zijn passie voor film met de zaal. Hij loopt langs de films die voor hem belangrijk zijn geweest om zelf filmmaker te worden. Maar ook waarom de ze films zo belangrijk zijn in de filmgeschiedenis. Hij vertelt waarom sommige scenes zoveel indruk op hem maken en kruipt in de huid van de regisseur. Aan de hand van de films leert Koolhoven je op een andere manier naar film te kijken. 

Kaarten bestellen via www.theaterludens.nl, of aan de kassa op zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant