De finalisten van het Amserdams Kleinkunstfestival (foto: Jaap Reedijk).
De finalisten van het Amserdams Kleinkunstfestival (foto: Jaap Reedijk). Jaap Reedijk
CABARET

Finalistentournee AKF in Theater Ludens

Cultuur 267 keer gelezen

Voorburg - De finalistentournee van het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF) komt vrijdag 15 december langs in Theater Ludens. Aanvang: 20.30 uur; toegangsprijs: € 19,50.

Na een intensieve voorselectie, het Keep an Eye Masterclasses programma, een landelijke try-out tournee, coaching sessies met professionele regisseurs, de halve finales en de bloedstollend spannende finale in de Kleine Komedie, presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de drie finalisten van de AKF Sonneveldprijs 2023.  

Deze getalenteerde theatermakers zijn klaar om zich aan jou voor te stellen met hun finaleprogramma. Verwacht een avond vol taligheid, muzikaliteit, humor, verdieping, ontroering en verrassing! Maak kennis met de nieuwste generatie kleinkunstenaars en cabaretiers.  

De jury kende de AKF Sonneveldprijs toe aan Luuk Ransijn en noemde de tweeëntwintigjarige kleinkunstenaar een “veelbelovend en authentiek cabarettalent” die “vanaf zijn opkomst het publiek voor zich weet in te nemen. (…) De voorstelling Vacht is een pleidooi voor de zachte kracht. Zijn beschrijvingen van alledaagse situaties maken de maatschappelijke druk die zijn generatie ervaart invoelbaar.” 

Het in groten getale aanwezige publiek in De Kleine Komedie beloonde finalist Myrte Siebinga met de AKF Publieksprijs. Volgens de jury ‘een geboren performer met een uitstekende timing.’ 

De AKF Shaffy Cheque, een aanmoedigingsprijs ter waarde van 2.500 euro beschikbaar gesteld door het Ramses Shaffy Fonds, ging naar het duo Niek en Guy die volgens de jury scènes scheppen vol liefde, verwondering en humor.

Kaarten a €10,50 bestellen via www.theaterludens.nl, of aan de kassa op zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant