Anne Marie Boorsma.
Anne Marie Boorsma.

Lezing Hilma af Klint en abstracte schilderkunst

Cultuur 533 keer gelezen

Voorburg - Kunsthistorica Anne Marie Boorsma geeft op dinsdag 12 december en donderdag 14 december een lezing over de Zweedse schilderes Hilma af Klint (1862-1944).

Aanleiding is de tentoonstelling over Af Klint en Piet Mondriaan in het Kunstmuseum Den Haag. Hilma af Klint is een abstract kunstenares, maar in vergelijking met beroemde tijdgenoten als Piet Mondriaan, Wassily Kandinsky, Natalia Goncharova en František Kupka, is ze lange tijd vrij onbekend gebleven. Onlangs is zij herontdekt en staat zij in de belangstelling met grote tentoonstellingen in o.a. het MoMA in New York en nu in het Kunstmuseum. 

Boorsma zal in deze lezing aan de hand van een PowerPoint-presentatie vertellen over Af Klints leven en werk en zal daarbij ingaan op de overeenkomsten en verschillen met kunstenaars die in diezelfde tijd net als zij kozen voor de abstracte schilderkunst.

Op dinsdag 12 december van 10.00 tot 11.30 uur in Wijkcentrum de Groene Loper, Van Royenstraat 2 te Voorburg en op donderdag 14 december van 9.30 tot 11.00 uur in Theater Ludens. 

Aanmelden en informatie via: www.annemarieboorsma.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant