Arend Edel, Erik Jobben en Maarten Hennis trekken zich terug op Terschelling om te reflecteren (foto: Jaap Reedijk).
Arend Edel, Erik Jobben en Maarten Hennis trekken zich terug op Terschelling om te reflecteren (foto: Jaap Reedijk).
CABARET

Mannenvriendschap en herkenbare patronen bij Niet Schieten!

Cultuur 241 keer gelezen

Voorburg - In de voorstelling Mannen van niks trekken Maarten  Hennis, Arend Edel en Erik Jobben zich terug op Terschelling om hun leven, prestaties en relatie te overzien. Reflecteren schijnt dat te heten. Maar het eiland maakt veel los. 

Een hilarische voorstelling over mannenvriendschap die doet denken aan The Hangover. De vriendschap blijkt vastgeroest in herkenbare patronen. Arend, de man van de drankbevoorrading en altijd op zoek naar bewondering. Maarten, de man van de constante selfies en de onnavolgbare filosofie. Erik, de man van de onstopbare creatieve invallen die voortdurend op zoek is naar aandacht van leuke dames. Ze nemen elkaar continu de maat en als Erik dan ook nog eens ‘zomaar’ verdwijnt tijdens een avond stappen, komt de zaak flink op scherp te staan.  Door een subliem decor en schitterend beeldmateriaal van het eiland, waan je je even op Terschelling. Maar wees voorbereid: hierna is niks meer hetzelfde. 

De mannen van Niet Schieten! wonnen in 1994 de tweede prijs in het Amsterdams Kleinkunst Festival en dat jaar wonnen zij ook de Cameretten jury- en de publieksprijs. Dat was de aftrap van een groots avontuur.

De Mannen van niks zijn op 23 februari te zien in Theater Ludens. Kaarten voor de voorstelling zijn te koop via www.theaterludens.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant