Het nieuwe programma van Luca Warner wordt opgebouwd uit verfijnde jazzmelodieën, meeslepende blues en hemelse gospels. (foto: Julia Bo Heijnen).
Het nieuwe programma van Luca Warner wordt opgebouwd uit verfijnde jazzmelodieën, meeslepende blues en hemelse gospels. (foto: Julia Bo Heijnen).
MUZIKAAL PROGRAMMA

Voorstelling ‘Oh My Jazz’ in Het Veur Theater

Cultuur 681 keer gelezen

Leidschendam - Luca Warmer nodigt je uit om dichterbij te komen. Dichter bij haar liefde voor de jazzmuziek, dichter bij de grote vrouwen in de jazz die haar inspireerden. Denk aan Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald, Billie Holliday, Dinah Washington en Nina Simone. 

Luca wil verhalen oprakelen over hun levens, de tragiek daarvan en over de lokroep die zij in hun muziek hoorde om zelf jazz te gaan zingen. Haar nieuwe programma wordt opgebouwd uit verfijnde jazzmelodieën, meeslepende blues en hemelse gospels. Naast een muzikale interpretatie van het werk van de vrouwen die haar voorgingen, krijgt het publiek Luca als dichter erbij.

Zelf zegt ze het zo: “Al toen ik in de wieg lag, was ik omringd door de klanken van Frank Zappa en Keith Jarret. Op mijn veertiende nam mijn vader mij mee naar North Sea Jazz. De deur naar de jazz stond bij ons thuis wagenwijd open. Zo te kunnen zingen, als Mahalia Jackson, Carmen McRae en Rachelle Ferrell, zo vrij en zo bezield, dat leek mij het ultieme geluk.”

Zoveel redenen om naar de voorstelling ‘Oh My Jazz’ te komen en je oren het gevoel geven dat jazz nooit is weggeweest. Met lof afgestudeerd aan de Jazz-afdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag (2021), toert ze door het land met haar eigen producties. In oktober 2021 won ze de Mingus prijs (Conservatorium Talent Award). Na haar debuutvoorstelling Appelstroop met tranen is deze nieuwe voorstelling een uitgelezen kans om dichterbij jazzmuziek te komen en de vrouwen die daarin een belangrijke rol hebben gespeeld.

Kaarten voor Luca Warmer op zondag 18 februari om 14:30 uur voor €18,50 incl. consumptie bestellen via www.veurtheater.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant