Bijna veertig 40 zankers zongen met groot enthousiasme de kerk vol onder leiding van dirigent Joran ten Kroode, op piano begeleid door Robin Meekel (foto: pr)..
Bijna veertig 40 zankers zongen met groot enthousiasme de kerk vol onder leiding van dirigent Joran ten Kroode, op piano begeleid door Robin Meekel (foto: pr)..

Dorpskerk enthousiast over ‘Klassiek ontmoet Pop’

Cultuur 427 keer gelezen

Leidschendam - Het publiek kwam zondag 4 februari in groten getale bijeen in de Dorpskerk bijeen voor het benefietconcert ‘Klassiek ontmoet Pop’, georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Dorpskerk Leidschendam. Voor beide onderdelen van het programma, van Sempre con Amore - vóór de pauze – en het Popkoor Voorburg – ná de pauze –, was de bijval uit het publiek groot. 

Het duo Sempre con Amore, Carla Vermeulen (piano) en Fred Ruoff (klarinet en basklarinet), speelde muziek voor (bas)klarinet en piano van de componisten George Gershwin, Gerald Finzi, Eugène Bozza en Franz Schubert. De Promenade (‘Walking The Dog’) van Gershwin deed het goed als binnenkomer bij deze door de muzikanten benoemde ‘muzikale wandeling’. 


Het duo Sempre con Amore, Carla Vermeulen (piano) en Fred Ruoff (klarinet en basklarinet),
speelde muziek van George Gershwin, Gerald Finzi, Eugène Bozza en Franz Schubert (foto: pr).

De Ballade van Bozza, een voordrachtstuk voor studenten van het conservatorium van Parijs, etaleert de mogelijkheden van de basklarinet. Warm applaus kregen vooral de Vijf Bagatellen van Finzi en zes liederen uit Die Winterreise van Schubert. Deze liederen waren te horen op basklarinet, qua stemming overeenkomend met de baritonstem, waarvoor ze oorspronkelijk zijn geschreven.

Na de pauze kreeg het publiek het Popkoor Voorburg tegenover zich. Bijna veertig zangers zongen met groot enthousiasme de kerk vol onder leiding van hun gedreven dirigent Joran ten Kroode, op piano stabiel begeleid door Robin Meekel. Het koor liet zonder uitzondering goede meerstemmige arrangementen horen. Het opende met gouden oude nummers zoals ‘Smooth Operator’ van Sade en ‘I’m Not In Love’ van 10CC. 

Wat eruit sprong was natuurlijk ‘Edge Of Glory’ van Lady Gaga, een eigen arrangement dat tegen het dak van de kerk spatte. Het concert besloot met opnieuw een gouden nummer uit de vorige eeuw, ‘Super Trooper’ van Abba, een echte ‘feelgood’ voor het publiek, net als het ‘Everybody Wants To Rule The World’ van Tears For Fears. 

Het publiek genoot van een muziekmiddag zonder pretenties, maar vol muzikale prestaties.

Het duo Sempre con Amore, Carla Vermeulen (piano) en Fred Ruoff (klarinet en basklarinet), speelde muziek van George Gershwin, Gerald Finzi, Eugène Bozza en Franz Schubert (foto: pr).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant