Wethouder Marcel Belt met Hidde Boersma van Novum en Shiera Stassa van het Maartenscollege (foto: PR).
Wethouder Marcel Belt met Hidde Boersma van Novum en Shiera Stassa van het Maartenscollege (foto: PR).

Eerste Young Minds Scholenfestival was een groot succes

Cultuur 453 keer gelezen

Voorburg - Op het Sint-Maartenscollege in Voorburg vond vrijdag 16 februari het eerste interscolaire scholenfestival plaats: de opvolger van 9 jaar Podium Talentenloods met als nieuwe naam het Young Minds Scholenfestival (YMS). 

Wethouder Marcel Belt overhandigde de eerste twee bekers aan de bedenkers van de naam van het festival. Het festival is gelijk een groot succes. Maar liefst 8 VO-scholen namen deelgenomen aan muziek, debat, kunst en techniek. Thema was de 17 SDG’s: duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN voor 2030. Daarnaast waren diverse partners aanwezig met workshops en informatie om jeugd te enthousiasmeren voor mogelijkheden om je talent te ontwikkelen. 

Er was een heuse expositie met Kunst en Techniek-inzendingen. De 1e prijs voor 2D ging naar het ‘s Gravendreefcollege Leidschendam, de 1e prijs 3D naar Yuverta Westvliet. Het Veurs Lyceum won de 1e prijs voor Foto. Het Grotiuscollege won de Publieksprijs voor Film. De 1e prijs voor Techniek ging naar het Veurs Lyceum voor de inzending Hittestress Koningin Julianaplein en de 2e prijs voor de Bank van het Corbulocollege. Novum won het finaledebat van Maartens. 

Tot slot werden de prijzen bekend gemaakt voor Muziek. De eerste prijs is gewonnen door Thomas Maljers van het Gymnasium Novum. Hij zong het prachtige nummer ‘As it was’. 

De uitzending van het YMS scholenfestival is in het weekend van 1/2/3 maart om 20.00 uur op Midvliet.nl. De finalisten zijn te zien en te horen op het Finalistenpodium in Theater Ludens op donderdag 25 april om 19.30 uur. De opbrengst gaat naar een goed doel. Op de website van talentenloods.nl staat het overzicht van de prijswinnaars.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant