De hardrockband Bildtstar (foto:LTF).
De hardrockband Bildtstar (foto:LTF).

Gasten in radioprogramma Kakafonie op Midvliet FM

Cultuur 1.511 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - In het radioprograma Kakafonie op Midvilet FM zijn er zondag 25 februari weer enkele artiesten te gast om hun muziek te laten horen.

Om 12:30 uur is de beurt aan De Suskes. Dit trio bestaat uit: Sipke de Boer (zang en bas), Sytse Haima (zang en gitaar) en Wouter Bouma (drum en zang)Drum/zang. De band is opgericht in 2009. Na vooral veel covers te hebben gespeeld, wordt er steeds meer eigen werk gespeeld. Dit resulteerde in oktober 2019 in het plattelandshitje ‘Boeren aan de macht’, wat uiteindelijk het lijflied werd tijdens het boerenprotest in 2019. Dit nummer heeft inmiddels al 1 miljoen streams op Spotify. De andere hit ´Melken doe je zo´ is inmiddels ook de 1 miljoen views voorbij op YouTube. De partyrock/country/hoempa/rock&roll werkt zeer aanstekelijk.

Bildtstar
Rond 13:15 uur laten de leden van Bildtstar hun single ‘Burning after midnight’ horen. Bildtstar is een band uit het noorden van Friesland (het Bildt). De band bestaat uit Simon Wiegersma (zanger), Martin Postuma (gitarist), Jesse Pander (gitarist), Colin Boonstra (basgtarist) en Holmer Schoon (drummer). De muziek bestaat uit hardrock uit de jaren 80 gecombineerd met hun eigen muziekstijl. Zoals de band zelf zegt: raw oldschool, fast and trashy, with that glimmering hint of shiny class off rock and roll. Het nummer ‘Burning after midnight’ gaat over een man en een vrouw met beiden een flinke rugzak.

De Suskes (foto: pr).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant