Beiaardier Gerda Peters speelt vanuit de toren van de Oude Kerk muziek voor de vrede (foto: pr).
Beiaardier Gerda Peters speelt vanuit de toren van de Oude Kerk muziek voor de vrede (foto: pr).

Muziek voor de vrede in Oekraïne vanuit Oude Kerk

Cultuur 432 keer gelezen

Voorburg - Het is op 24 februari wee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Tot op de dag van vandaag wordt er gevochten. De impact van deze oorlog is enorm, vooral natuurlijk voor de Oekraïense burgerbevolking van wie velen vluchtten.

Om de Oekraïense vluchtelingen voor wie de oorlog elke dag in hun leven is, juist ook op 24 februari te laten weten dat we met hen meeleven, hebben de stadsbeiaardier van Voorburg, Gerda Peters en Rotary Voorburg vorig jaar een oproep gedaan om met zoveel mogelijk carillons muziek te brengen. Dit was een groot succes en ruim 70 carillons in zes landen deden mee. De oorlog in Oekraïne heeft inmiddels aan meer dan 10.000 burgers en honderdduizenden soldaten het leven gekost en er zijn ruim 6 miljoen mensen gevlucht.  Hoogste tijd om aandacht te vragen voor vrede in Oekraïne. 

In de week van 24 februari zullen nóg meer beiaardiers in binnen- en buitenland dan vorig jaar bij hun concerten muziek kiezen in dit thema. Vanaf de toren van de Oude Kerk in Voorburg zal stadsbeiaardier Gerda Peters zaterdag 24 februari rond 14.00 uur muziek spelen in het thema Oekraïne, vrede en solidariteit. Onder meer het Oekraïense volkslied, het Oekraïense lied ‘Marigolds’ en ‘Old and Wise’ van The Alan Parsons Project zullen te horen zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant