(foto: Sophie Roessingh; Soooph).
(foto: Sophie Roessingh; Soooph).
KOOP LOKAAL

Dierendokters maakt praktijk ‘coronaproof’

Dienstverlening 377 keer gelezen

Voorburg - Het Covid-19 virus mag baasjes van huisdieren niet van een bezoek aan de dierenarts weerhouden. Daarom heeft DierenDokters Voorburg verschillende maatregelen genomen naar de richtlijnen van het RIVM.

Tijdens deze coronatijd behandelen de dierenartsen van DierenDokters per uur slechts twee dieren in plaats van 4. “Zo voorkomen wij dat er contact is tussen klanten”, vertelt dierenarts Aline Rodts. “Er is dus altijd maar één klant in de wachtkamer en er is ook maar één dierenarts aanwezig.” Elke klant wast zijn of haar handen direct bij binnenkomst. De assistente brengt het dier naar de spreekkamer en de eigenaar blijft dan in de wachtkamer. 

Na elk bezoek wordt de wachtkamer weer schoongemaakt, onder andere de wachtkamerstoelen, deurklinken en het pinapparaat. Klanten die medicatie of voeding komen halen worden verzocht gepaste afstand te houden. Dit kan betekenen dat zij buiten moeten wachten. Voor eigenaren die niet naar de kliniek kunnen komen voor het ophalen van medicatie, kan deze per post verzonden worden.

Dierenartsen Aline Rodts en Viviane Knapper vormen samen met de dierenartsassistenten Gabrielle, Lisa en Fleur het team van DierenDokters Voorburg. Zij streven naar een zo ontspannen mogelijk bezoek voor baasje en huisdier. Zij nemen de tijd om de eigenaar goed te informeren over het dier en de eventuele behandeling. 

De meeste onderzoeken en behandelingen kunnen in de eigen kliniek plaatsvinden. Zij hebben een uitgebreid laboratorium, een röntgenapparaat en een goed uitgeruste operatiekamer. DierenDokters Voorburg is elke werkdag geopend van 09.00 uur tot 19.00. Zij werken alleen op afspraak.

DierenDokters Voorburg bevindt zich aan de Prins Bernhardlaan 3. Meer informatie is te vinden op www.dierendokters.com . Een afspraak maken kan online of via 070-3872222.

Uit de krant