Adviseur Pieter Oorlog van Foreburgh Financiële Planning.
Adviseur Pieter Oorlog van Foreburgh Financiële Planning.
TIP

Wanneer wil jij financieel onafhankelijk zijn?

Dienstverlening 144 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Heeft u al bedacht wanneer u kunt stoppen of minderen met werken? Of zou u compleet ander werk willen doen? Iets waarvan u echt passie krijgt! Wat betekent financiële vrijheid voor u? En vooral hoe bereikt u dat?

U kunt natuurlijk eenvoudig beginnen door maandelijks een bedrag opzij te zetten. Dat kan op een spaar- en/of beleggingsrekening, maar bijvoorbeeld ook in uw pensioenregeling of het kopen van een beleggingspand. Afhankelijk van de periode dat u uw vermogen wilt opbouwen kunt u meer risico lopen. Hoe hoger het risico hoe hoger het mogelijke rendement. Een goede inventarisatie van het risico dat u wilt en kunt lopen is van essentieel belang.

Ook zou u ervoor kunnen kiezen om dit bedrag in een lijfrente onder te brengen. Een lijfrente is een spaarpot voor later. De bedragen die u dan spaart en/of belegd krijgt u voor een deel ook weer terug van de belastingdienst, waardoor u feitelijk nog meer kunt sparen. Bedenk wel dat wanneer u op pensioengerechtigde leeftijd deze uitkering weer wilt ontvangen, u op dat moment belasting gaat betalen. De belastingdruk is dan wel afgerond 18% lager. Dat is dan uw directe voordeel!

Iedereen heeft een plan. Een goed financieel doordacht plan is belangrijk om zelf de regie over uw financiële leven in handen te houden of te nemen. Wij kunnen u daarmee helpen om inzicht te krijgen in alle mogelijke oplossingen om uw persoonlijke doel te realiseren.

Is uw interesse gewekt? Neem vrijblijvend contact op met Foreburgh Financiele Planning & Hypotheken om de mogelijkheden te bespreken.

Foreburgh Financiële Planning, www.foreburgh-fp.nl, tel. 070-4442222.

Uit de krant