Logo hetkrantje-online.nl
<p><em>&nbsp;Adviseurs Pieter Oorlog (l.) vertelt u er graag alles over.</em> </p>

 Adviseurs Pieter Oorlog (l.) vertelt u er graag alles over.

TIP

Help! Ik mag/kan niet meer beslissen over mijn financiële belangen

  •   keer gelezen   Financieel

Leidschendam-Voorburg - Stel dat u om medische redenen en/of ouderdom niet meer in staat bent om beslissingen te nemen over de verkoop van de woning of mutaties in uw beleggingsportefeuille. Wie doet dat dan namens u? Uw partner? Uw kinderen? Of andere familieleden? Nee, een bewindvoerder (benoemd door de Kantonrechter) waakt in die situatie over uw belangen.

De bewindvoerder zal, eventueel in overleg met uw familie, oordelen in uw belang. Wanneer u liever iemand anders over uw belangen wil laten beschikken dient u een notariële volmacht te laten opstellen. Dit doet u bij de notaris in de vorm van een levenstestament.

Het voordeel van een levenstestament

Het voordeel van een levenstestament dat bij de notaris is vastgelegd, is dat derden de genoemde vertrouwenspersoon erkennen en dat die vertrouwenspersoon de benodigde machtigingen verkrijgt om uw zaken te kunnen waarnemen. U bepaalt zelf tot hoever deze volmacht reikt. Eventueel kunt u nog een tweede en/of derde persoon benoemen die meekijkt en meebeslist.

Een levenstestament bestaat veelal uit twee volmachten: een voor de financiële belangen en een voor de medische en persoonlijke zaken. U legt alle zaken die u geregeld wilt hebben in één akte vast. 

De notaris kan uw levenstestament of volmacht aanmelden bij het Centraal Levenstestamentenregister (CLTR). Bij het CLTR kan worden nagevraagd of iemand een levenstestament of volmacht heeft gemaakt. De inhoud van de akte is niet zichtbaar.

Zo regelt u nu bij leven en welzijn wie er waakt over uw vermogen.

Lees hier meer over het opstellen van een levenstestament

Of neem direct contact op met adviseurs Pieter Oorlog en Harry van Houdt van Foreburgh Financiële Planning. Zij helpen u graag.

Meer berichten