Financieel planner Pieter Oorlog van Foreburgh Financiële Planning & Hypotheken overhandigt een brochure (foto: pr).
Financieel planner Pieter Oorlog van Foreburgh Financiële Planning & Hypotheken overhandigt een brochure (foto: pr).
TIP

Wat leg je vast in een testament en is het nodig?

Financieel 172 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Ben jij bewust wie wat erft na jouw overlijden? Heb je al iets geregeld en is dat nog steeds actueel. Is de voogdijregeling nog exact hetzelfde wat je destijds beoogd had voor de kinderen? 

Kunnen de minderjarige nabestaanden wel op een goede manier met het vererfde vermogen omgaan? Betalen de erfgenamen straks niet te veel belasting? Wie kun je het beste benoemen om de nalatenschap te verdelen? Welke risico’s kleven aan deze rol?

Als u op één van deze vragen geen antwoord heeft, kunt u het beste contact opnemen met een specialist. Op basis van uw wensen en doelstellingen wordt een mogelijke vermogensoverdracht op maat voor u afgestemd. Dat betekent dat u volledig inzicht heeft wie wat onder welke condities erft en hoeveel belasting zij moeten betalen. Uiteraard kan een goed schenkingsplan niet ontbreken aan het ontwerpen van een goed nalatenschapsplan. Op deze manier zorgen we dat uw vermogen een juiste bestemming , krijgt zonder dat uw nabestaanden te veel belasting betalen.

Wat hebben wij van u nodig? Wij willen weten wat uw huidige en mogelijk toekomstige vermogen is en uit welke bestanddelen deze zal bestaan. Om het toekomstig vermogen zo goed mogelijk te plannen is het van belang te weten of u jaarlijks geld overhoudt of dat u langzaam uw vermogen opeet. Daarnaast is het rendement een belangrijk onderdeel van het toekomstig vermogen. Wordt dit rendement niet teveel beperkt door de kosten en de belastingen. Kortom: een financieel plan is onontbeerlijk om de ideale toekomstige nalatenschap te optimaliseren.

Is uw interesse gewekt? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wat leg je nog meer vast in een testament? Lees meer.

Uit de krant

Uit de krant