Afbeelding
ADVERTORIAL

Lagere energierekening én hogere hypotheek door energiebesparende voorzieningen

Financieel 240 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Ben je van plan om een (eerste of volgend) huis te kopen? Dan loont het de moeite om energiebesparende voorzieningen in je plannen mee te nemen! Want voor de financiering daarvan mag je bij verschillende banken een extra bedrag lenen bovenop je hypotheek. Zo wordt de aanschaf van zonnecellen, een HR-ketel, dubbele beglazing,  een warmtepomp en/of zonneboiler en spouwmuur-, vloer en dakisolatie héél aantrekkelijk.

Om in aanmerking te komen voor zo'n hogere hypotheek, moet je met een taxatie kunnen aantonen dat je huis meer waard wordt doordat je één of meer energiebesparende maatregelen treft. En je moet het extra geld natuurlijk wel helemaal aan die energiegunstige voorzieningen besteden. Er zijn verschillende manieren om daar meer leenruimte voor te krijgen.

Op basis van onderpand kun je een maximale lening afsluiten van 106 procent van wat je huis waard is volgens de nieuwe taxatie als er energiebesparende voorzieningen zijn aangebracht. Je kunt ook besluiten om maximaal 100 procent van die nieuw getaxeerde woningwaarde te lenen, plus de kosten die je maakt voor bijvoorbeeld je zonnepanelen of dubbele beglazing (tot maximaal 106 procent).

Een andere optie is meer lenen op basis van inkomen. Bij een (gezamenlijk) inkomen van minimaal € 33.000 kan het extra leenbedrag oplopen tot € 9.000 voor een nieuwbouw- of bestaande woning met A++-label, en tot zelfs € 25.000 voor een energieneutrale woning (NulopdeMeter). Koop je een huis met Nationale Hypotheekgarantie? Dan kun je maar liefst € 15.900 méér lenen als je energiebesparende voorzieningen treft. Je leent dan 106 procent van € 265.000 (de maximale huizenprijs voor NHG), in plaats van de normale 100 procent als je die voorzieningen niet aanbrengt.

Benieuwd hoeveel jij extra mag lenen voor energiebesparende voorzieningen? We rekenen het graag samen met je uit. Zodat jij straks misschien óók een hogere hypotheek krijgt, bijdraagt aan minder CO2-uitstoot én minder kwijt bent aan maandelijkse energielasten. Maak een afspraak en kom langs bij de De Hyptheker aan de Kamperfoelie 16-18 (winkelcentrum Leidsenhage) in Leidschendam, tel. 070-3 17 72 75.

Uit de krant