Afbeelding

Eenvoudig besparen met WoonWijzerBox en energiecoach

Gemeente 198 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Huiseigenaren in Leidschendam-Voorburg  kunnen vanaf 3 juni op een eenvoudige en voordelige manier starten - of juist doorgaan - met energie besparen. 

Met een kleine eigen bijdrage kunnen zij een WoonWijzerBox met energiebesparende producten ter waarde van 100 euro bestellen. Verder kan er een gratis adviesgesprek met een energiecoach worden aangevraagd. Wethouder duurzaamheid Astrid van Eekelen: “Hiermee willen we huiseigenaren helpen bij het nemen van hun (eerste) stappen naar vermindering van het energieverbruik. Ook met kleine aanpassingen kun je al flink besparen. Zo maak je als woningeigenaar een goede start in het verduurzamen van je eigen woning. Daarmee zijn we goed op weg om in 2050 een CO2-neutrale gemeente te zijn.” 

De WoonWijzerBox is een pakket met kleine maar effectieve energiebesparende producten die huiseigenaren zelf kunnen uitkiezen. Denk hierbij aan een waterbesparende douchekop, radiatorfolie, ledlampen of een warmtethermostaat. Deze actie is een samenwerking tussen de gemeente en de WoonWijzerWinkel.

Aanmelden voor de actie kan eenvoudig en snel via www.lv.nl/woonwijzerbox. Na het volledig invullen van het aanmeldformulier ontvangen huiseigenaren een bevestigingsmail met een kortingscode. Met deze code krijgt de huiseigenaar bij een minimale besteding van 100 euro maar liefst 90 euro van de gemeente cadeau. In totaal zijn er 550 WoonWijzerBoxen met korting beschikbaar. 

Naast de WoonWijzerBox kan vanaf 3 juni ook een gratis adviesgesprek met een energiecoach van burgerinitiatief Energy Common Leidschendam-Voorburg worden aangevraagd. De coach is zelf inwoner van de gemeente en ervaringsdeskundige. Een gratis advies van een energiecoach kan zomaar een paar tientjes tot honderden euro’s per jaar schelen. De coach kijkt samen met huiseigenaren mee naar het energieverbruik en de energiebesparing in de woning. Meer informatie en het aanvragen van een adviesgesprek kan via www.ec-lv.nl

De WoonWijzerBox en het gratis advies van de energiecoach zijn mogelijk gemaakt door de bijdrage die de gemeente heeft ontvangen van het Rijk vanuit de Regeling Reductie Energiegebruik. Deze regeling richt zich op het stimuleren van particuliere huiseigenaren om kleine energiebesparende maatregelen te nemen die bijdragen aan CO2-reductie. In het najaar starten andere activiteiten uit de regeling. 

Meer informatie over de gemeentelijke regelingen en subsidies voor woningisolatie, het aanleggen van een groen dak of het aanvragen van een Energiebespaarlening met korting op het rentetarief via www.lv.nl/duurzaamleven.

Uit de krant