SEV-korfbal overhoop met Duivesteijn

Gemeente 52 keer gelezen

Leidschendam - Tijdens de gemeenteraadsvergadering was Theo van Leusden, voorzitter van SEV-korfbal, een opvallende inspreker. De preses van de Leidschendamse korfbalvereniging gaf aan dat de relatie met de stichting van sportpark Duivesteijn, waar ook Cartouche is gevestigd, uiterst moeizaam verloopt.

Door Bart Bakker

“In overleg met de gemeente is voor dit complex een stichting opgericht,’’ aldus Van Leusden. “In de praktijk blijft dat de stichting onder grote invloed staat van Cartouche. We kregen toen de toezegging van wethouder Rensen dat veld vijf op het complex altijd voor korfbal beschikbaar zou blijven. Maar er volgde een periode met spookfacturen en een radiostilte vanuit de stichting. We maken ons grote zorgen dat het toegezegde veld-5 niet voor korfbal wordt gebruikt”.

Maar ook Aernout van der Bend, voorzitter van stichting was aanwezig. “Er is met de mensen van SEV-korfbal vrijwel geen enkele communicatie mogelijk”, reageerde hij na afloop van de raadsvergadering. Van der Bend sprak overigens ook in tijdens de raadsvergadering. “Voorop gesteld, de stichting bepaalt de indeling van de velden en niet de gemeente”, zei hij. “Om de veldcapaciteit zo goed mogelijk aan te kunnen, besloten we om de junioren van SEV-korfbal, die slechts een kwart veld gebruiken, op een ander veld te laten spelen. We willen zo goed mogelijk anticiperen op de enorme groei van Cartouche”.

Van der Bend kreeg steun van de VVD-fractie, die vond dat de Raad zich vooral niet met veldindelingen moest bemoeien. Maar Van Leusden richtte zich namens SEV ook op wethouder Rensen die hierover toezeggingen had gedaan. “Ik heb inderdaad aangegeven dat SEV gewoon op dat veld moet kunnen blijven spelen”, aldus de wethouder na afloop. “Maar het is geen goede zaak dat de communicatie tussen de betrokken partijen niet goed verloopt. Hier moet echt wat aan gebeuren”.

Uit de krant