De CDA-kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.
De CDA-kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.

CDA-kandidaten bekend

Gemeente 120 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Vorige week is de lijst met CDA-kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Al eerder was fractievoorzitter Juliette Bouw gekozen als lijsttrekker. Nu is echter de hele lijst vastgesteld door de ledenvergadering.

Jan Veringa, voorzitter van het bestuur CDA-Leidschendam-Voorburg, was blij met het advies van de vertrouwenscommissie onder leiding van André van Vliet. “De vertrouwenscommissie heeft een mooie lijst opgesteld. Een goede balans van ervaren en nieuwe raadsleden geeft vertrouwen voor de komende raadsperiode”.

Opvallend is wel dat bij de eerste tien slechts één vrouw op de lijst staat. “Het blijkt toch moeilijk te zijn geschikte kandidaten te vinden. Daarom is voor de raadsperiode hierna besloten om nu al een speciaal programma op te stellen om geïnteresseerden nog eerder te betrekken bij raadswerk. Uit Leidschendam, Voorburg én Stompwijk”, aldus Jan Veringa.

Fractievoorzitter Juliette Bouw is blij met de nieuwe lijst. “ Een lijst met kandidaten die ervaring hebben als raadslid of als commissielid en met wortels in onze lokale samenleving. Bovendien zie ik ook al een jonge kandidaat van 18 jaar op de lijst staan. Juist een variatie aan achtergronden en leeftijden is belangrijk bij het raadswerk”.

De raadsleden Margot Duermeijer, die zes termijnen als raadslid actief is geweest, en Hetty van Enk (persoonlijke redenen) keren niet terug. De eerste tien kandidaten zijn: Juliette Bouw, Dré Veelenturf, Jaap Geluk, Aart Paardekoper, Hans Geurts, Hein Bos, Maarten Jansen, Diederik Visser, Jan Hendriks en Aat Kranenburg.

De complete lijst met kandidaten staat op www.cda-leidschendamvoorburg.nl. Hier vindt men ook het CDA verkiezingsprogramma.


Uit de krant