Nieuwe gezichten GroenLinks

Gemeente 55 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Er staan veel nieuwe gezichten op de kandidatenlijst van GroenLinks voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. Floor Kist werd unaniem gekozen tot nieuwe lijsttrekker. Kist is zelfstandig adviseur voor complexe overheidstrajecten, bij rijk, gemeenten en provincies.

Als tweede op de lijst kozen de leden voor jong en veelbelovend talent; Jeroen van Rossum. Hij steeg van de vierde naar de tweede plaats. "De leden wilden duidelijk vernieuwing en verjonging," geeft Van Rossum aan. In het dagelijks leven is hij arbeidsmarkt- en communicatiespecialist. "We zijn heel blij met de nieuwe kandidaten," zegt Marian Cornelissens, huidige fractievoorzitter in de gemeenteraad.

"Ook met de nieuwe nummers drie en vier, Henk Knoester en Suheyla Okcuoglu, bieden we een combinatie van jong en oud, ervaring en vernieuwing. Dat kan deze gemeente best gebruiken!" Henk Knoester is zelfstandig overheidsadviseur op het gebied van verkeer en vervoer.

Suheyla Okcuoglu is maatschappelijk werker voor de gemeente Den Haag. "Mijn broer zit in de gemeenteraad van Den Haag. Van huis uit zijn wij erg betrokken bij de politiek," aldus Okcuoglu. "Nieuwe tijden vragen om een andere aanpak," licht Floor Kist de vernieuwing van de lijst toe.

"De economische crisis bijt steeds dieper. Ik ken bijna geen mensen meer die daar niet op één of andere manier door worden geraakt. Ook mensen met een goede opleiding. Ook mensen die een goede baan hadden. We moeten echt alles op alles zetten om het tij te keren. Duurzaamheid is daarbij de belangrijkste pijler van economische vernieuwing."

GroenLinks heeft momenteel drie zetels. "Maar wel vier goede kandidaten," lacht Henk Knoester. De leden van de zittende fractie maken plaats voor nieuw talent, maar zijn graag lijstduwer. Zij sluiten de kandidatenlijst, die in zijn geheel te bekijken is op www.groenlinksleidschendamvoorburg.nl.
 

Uit de krant