De groep donateurs van de Stichting Erfgoed Prinses Marianne op bezoek bij prins Alexis van Hessen (foto: pr).
De groep donateurs van de Stichting Erfgoed Prinses Marianne op bezoek bij prins Alexis van Hessen (foto: pr).

Verjaardag Prinses Marianne gevierd in Pools kasteel

Historie 564 keer gelezen

Voorburg - Op de 214e verjaardag van Prinses Marianne der Nederlanden, donderdag 9 mei, reisde een groep donateurs van de Voorburgse Stichting Erfgoed Prinses Marianne naar Polen, waar op Mariannes kasteel in Camenz door de Nederlandse ambassade in Polen een symposium werd gehouden. 

Dit symposium werd geopend door de ambassadeur in Polen, Daphne Bergsma. Het symposium stond in het teken van de betekenis en voorbeeldfunctie die Prinses Marianne ook nu nog heeft voor vrouwen in Europa. Vier spreeksters belichtten vanuit verschillende hoeken en vakgebieden de vele talenten van deze onafhankelijke vrouw, die binnen Europa in meerdere landen woonde en rondreisde en door haar keuzes met recht een Europese vrouw genoemd kan worden. 

De Stichting Erfgoed Prinses Marianne was ook uitgenodigd een bijdrage te leveren en in haar voordracht wees voorzitter Tilly Zwartepoorte vooral op de rol die de Stichting kan spelen bij het creëren van een Europees netwerk om het erfgoed van Prinses Marianne grotere bekendheid te geven in Europa.

Tijdens de reis werd ook prins Alexis von Hessen bezocht, een achter-achterkleinzoon van Prinses Marianne. Na de ontvangst in het kasteel Augustenau in het Duitse Herleshausen was daar een rondleiding langs een grote collectie schilderijen, porselein en andere kunstobjecten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant