Wim Schoevers (foto: MIchel Groen).
Wim Schoevers (foto: MIchel Groen).
WIE IS

Wim Schoevers

Human Interest 256 keer gelezen

Leidschendam - Wim Schoevers neemt donderdag 29 juni afscheid van MKB-Leidschendam-Voorburg. Als medeoprichter van deze belangenbehartiger van ondernemend Leidschendam-Voorburg heeft hij zijn taken overgedragen. "Mijn opvolging is geregeld dus ik kan de club met een gerust hart achterlaten."

Door: Inge Koot

Maar dat betekent niet dat hij niet betrokken blijft bij de ondernemers in de gemeente. "Afhankelijk van mijn belangstelling zal ik achter de schermen zeker nog mijn steentje bijdragen."

MKB-Leidschendam-Voorburg is na de fusie van Leidschendam en Voorburg ontstaan uit de verschillende ondernemersverenigingen met Wim als vertegenwoordiger van de ondernemers in het Damcentrum. "Zeker in die tijd was er sterke behoefte aan samenwerking. Wij hebben veel betekend voor de individuele winkelcentra als het bijvoorbeeld gaat om de contacten met de gemeente. Steeds meer zijn wij ons ook gaan richten op andere ondernemers."

Wim ging in 1991 van start met zijn eigen communicatiebureau, Saffier Public Relations. Hij heeft civiele techniek gestudeerd en heeft met zijn kennis op het gebied van weg- en waterbouw veel betekend voor het MKB. Hij is nauw betrokken geweest bij de herontwikkeling van het Damcentrum, een project dat zo'n 15 jaar - en nog steeds - onderwerp van aandacht is bij het MKB. "Met het sluisgebied werd destijds niets gedaan. Dat is nu tot een prachtig gebied ontwikkeld. Helaas heeft de economische crisis roet in het eten gegooid als je kijkt naar de huizenbouw en de aantrekkingskracht voor nieuwe ondernemers."

Winkelleegstand is nog steeds een probleem maar nu de huizenmarkt weer op gang komt, hoopt Wim dat ook ondernemers de aantrekkelijkheid van dit gebied gaan zien en zich hier komen vestigen. Hij weet dat voor veel ondernemers de verkeersproblematiek een bottleneck is in dit gebied. Een Damlaan vol met auto's is nog steeds de dagelijkse praktijk. Wim heeft gestreden voor een extra oeververbinding die uiteindelijk door de politiek werd afgeserveerd. Maar wat hem betreft blijft dit onderwerp op de agenda staan. "Er komen nieuwe woningen bij de Star en nabij Schakenbosch en we staan aan de vooravond van de bouw van een hele nieuwe wijk, Klein Plaspoelpolder. Dit gaat nog meer verkeer heen en weer over de Vliet betekenen. De bewoners van de Star komen nu hun wijk al niet meer uit. Er moet echt iets gedaan worden aan de bereikbaarheid in dit deel van Leidschendam."

Wim is ook nog druk met het project 'Licht op de Sluis'. Samen met Teun Glasbergen is hij hiervan de initiatiefnemer. Door de aanlichting van historische gebouwen en objecten in Leidschendam Centrum is het de bedoeling dat het Sluisgebied het gehele jaar door een toeristische trekpleister wordt. Onlangs is hij hiervoor een crowdfunding actie gestart en nu is de financiering zo goed als rond. In september wordt er gestart met het plaatsen van de eerste schijnwerpers met ledverlichting.

Deze en ook andere onderwerpen zullen altijd zijn belangstelling blijven behouden. Maar afbouwen staat wel hoog op zijn agenda. Ook als het gaat om de lokale afdeling van de VVD, waar hij vier opeenvolgende keren campagneleider is geweest. "Ik ben nog wel betrokken bij de voorbereiding van het verkiezingsprogramma, maar er zijn hele goede mensen die de campagne gaan doen voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar." Daarnaast heeft hij de afgelopen maanden zijn werkzaamheden bij commerciële partijen afgebouwd.

Waarschijnlijk zal hij nog regelmatig aanwezig zijn bij raadsvergaderingen of bij overleggen met de gemeente. Maar zijn grote passie, andere culturen leren kennen, zal de komende jaren de hoogste prioriteit hebben. Net terug van een roadtrip van 5 weken door Zuid-Europa staat de volgende reis al weer gepland voor het najaar. Het afscheid van het MKB is op donderdag 29 juni om 16.30 uur op Sportpark de Star in Leidschendam.

Uit de krant