Vluchtelingen komen aan in de regio (foto: Denise Quik).
Vluchtelingen komen aan in de regio (foto: Denise Quik).

Ingezonden brief: 'Goed bedoeld, maar o zo naïef'

Ingezonden 42 keer gelezen

Duizenden jonge mannen uit Syrië laten vrouw en kinderen in de steek en gaan naar West-Europa. Zij weten: als we daar eenmaal de grens over zijn, krijgen we een woning en een inkomen en na verloop van tijd mogen ook vrouwen en kinderen komen.

Duizenden Nederlandse jonge mannen en vrouwen gingen tijdens de Tweede Wereldoorlog naar Engeland. Niet om zich daar terug te trekken in comfortabele woningen, maar om vanuit Engeland de strijd tegen nazi-Duitsland voort te zetten. Zij namen dienst bij de geallieerde legers met het doel hun land te helpen bevrijden en weer op te bouwen. Sommigen probeerden Engeland te bereiken in gammele bootjes, velen verdronken. Anderen legden onder zeer moeilijke omstandigheden duizenden kilometers af en kwamen soms pas na jaren in Engeland aan. De daden van deze vergeten helden worden belicht in het Museum Engelandvaarders in Noordwijk.

In Nederland worden vluchtelingen op geen enkele manier gestimuleerd hun land te helpen uit de problemen te komen. Zij worden bij aankomst door linkse partijen al meteen bestempeld als 'nieuwe landgenoten' en 'oorlogsvluchtelingen' (wat ze niet zijn als ze de veilige kampen in Turkije verlaten). Want terugsturen, daar beginnen we niet aan. 'Wij zijn slecht vanwege ons koloniale verleden en zij zijn daardoor arm en zielig en hebben het volste recht op een deel van onze welvaart. De wereld is van iedereen', denkt links.

Linkse partijen denken hiermee 'menselijk' te zijn. Maar het tegendeel is waar: links in Europa heeft niets gedaan om deze mensen te beschermen of tijdig een behoorlijke opvang te geven. Pas in april ging vanuit Nederland het eerste Nederlandse vliegtuig met hulpgoederen naar kampen in Turkije. Vroegtijdig militair ingrijpen in conflictlanden als Syrië, Afghanistan, Libië, Somalië of Mali mocht van links Europa niet, omdat geweld tot nog meer geweld zou leiden. Met het IS-tuig moest maar worden onderhandeld. Mensensmokkelaars kunnen zich geen betere bondgenoten wensen dan linkse partijen. Die zijn dan ook medeschuldig aan het verdrinken van duizenden vluchtelingen.

In Leidschendam-Voorburg kent het gedweep van GroenLinks-wethouder Floor Kist met vluchtelingen geen grenzen. Op zijn voorstel heeft de gemeenteraad vorige week ingestemd met de komst van 400 vluchtelingen uit Syrië naar Leidschendam. Via gezinshereniging zal deze groep binnen enkele jaren minimaal verdrievoudigen. Het is de zoveelste bijdrage aan het hoge tempo waarin Nederland zichzelf islamiseert. Intussen vormt zich in de Nederlandse steden aan leger van kanslozen afkomstig uit een gewelddadige cultuur en met heel andere waarden en normen. Homohaat, vrouwenhaat, Jodenhaat en haat tegen de Westerse manier van leven nemen hand over hand toe.

Als straks het vechten is opgehouden, zullen landen als Syrië weer moeten worden opgebouwd. Maar hoe kan dat als het gros van de goed opgeleide en vaak kapitaalkrachtige Syrische jongemannen in Europa zit? Zo wordt weer een volgend probleem gecreëerd. In hun commentaren op het besluit van de gemeenteraad stellen GroenLinks, PvdA en D66 dat zij er trots op zijn dat de raad 'een bijdrage levert aan de vluchtelingenproblematiek'. Zo is het: zij maken het probleem alleen maar groter.

Jos Teunissen
Leidschendam

Uit de krant