Logo hetkrantje-online.nl
Nathan de Boer nodigt belangstellenden uit een kijkje te nemen in zijn nieuwe chiropractiepraktijk tijdens de open dagen op 1 en 2 november (foto: Inge Koot).
Nathan de Boer nodigt belangstellenden uit een kijkje te nemen in zijn nieuwe chiropractiepraktijk tijdens de open dagen op 1 en 2 november (foto: Inge Koot).
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Chiropractie De Ruggesteun opent vestiging in Huygenskwartier

  •   keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Voorburg - Chiropractiepraktijk De Ruggesteun opent per 1 november in het Huygenskwartier haar nieuwe vestiging. Op vrijdag 1 november van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag 2 november van 10.00 tot 15.00 uur kunnen belangstellenden een kijkje komen nemen in deze praktijk van chiropractor Nathan de Boer.

Chiropractie is een manuele behandelmethode die beknelde zenuwen vrijmaakt. Dit heeft een positief effect op de algehele gezondheid. Nathan de Boer is in 2007 zijn praktijk de Ruggesteun gestart in Rijswijk. In 2013 opende hij een tweede locatie in Ypenburg die nu wordt vervangen door de nieuwe locatie in Voorburg. Ook de vestiging in Rijswijk blijft uiteraard gewoon open. Samen met chiropractor Jaco Blauw behandelt hij patiënten met de meest uiteenlopende klachten. Dit kunnen klachten zijn aan het bekken, onder- of bovenrug en nek- en hoofdpijnklachten. Ook uitstralingsklachten in armen en benen kunnen met succes behandeld worden. 

Bij chiropractie staat de wervelkolom en het zenuwstelsel centraal. "Wij zorgen ervoor dat de communicatie tussen de hersenen en het lichaam goed verloopt zodat het lichaam zichzelf kan herstellen. De hersenen geven signalen door via het zenuwstelsel naar de rest van het lichaam. Wanneer er een wervel verschoven is zorgt dit voor een verstoring in het zenuwstelsel. Slechts 3% van de zenuwen geeft een pijnervaring. Dit wil zeggen dat 97% van de zenuwen signalen geeft waar we niet bewust van zijn. Als deze zenuwen in de knel komen voel je daar niets van tot dat er klachten ontstaan in een van de organen, denk aan oorinfectie, evenwichtsstoornis, verlaagd immuunsysteem, spastische darmen, menstruatie, blaas, nieren of hartproblemen. Wij zorgen ervoor dat de communicatie tussen de hersenen en het lichaam goed verloopt."

Nathan kwam in aanraking met chiropractie nadat hij een zwaar motorongeluk had gehad. Hij was destijds net gestart met zijn studie tot tandarts. "Na het ongeluk kon ik niet meer lopen. Ik dacht dat ik de rest van mijn leven met een stok zou moeten lopen. Van iemand hoorde ik over chiropractie. Dat heeft mij zo goed geholpen dat ik direct van studie ben veranderd. Dankzij deze studie heb ik mijn roeping gevonden. Ik vind het geweldig om mensen van klachten af te helpen."

In de nieuwe praktijk met een ingang aan de Kerkstraat en aan de Raadhuisstraat bevinden zich meerdere behandelkamers. De chiropractors worden bijgestaan door chiropractie assistenten waardoor er heel efficiënt gewerkt kan worden. Elke nieuwe patiënt krijgt uitgebreide uitleg over wat chiropractie is. Daarna vindt er een intake gesprek plaats waarin de klacht en de medische geschiedenis doorgenomen wordt. Vervolgens wordt er een afspraak gepland voor een iDXA scan. Door deze scan wordt duidelijk of het lichaam in de gewenste conditie en vorm is en of er geen afwijkingen of ernstige slijtage aanwezig is in de wervelkolom en gewrichten. Op deze manier kan er bepaald worden welke gebieden in het lichaam extra aandacht nodig hebben.

De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden de behandeling van de chiropractor. Kom langs op 1 of 2 november en laat u onder het genot van een hapje en een drankje informeren over de mogelijkheden bij De Ruggesteun.

Meer informatie op www.deruggesteun.nl. Een afspraak maken kan telefonisch via 070-394 56 14 of via de website. De Ruggesteun heeft twee ingangen: Raadhuisstraat 49b Voorburg (naast de Hoogvliet) en Kerkstraat 24-26 (naast Fratelli's).
 

Meer berichten