Logo hetkrantje-online.nl
Leo Vermeulen heeft de panden Herenstraat 66 en 68 samengevoegd en omgebouwd tot een stijlvolle horecagelegenheid (foto: Inge Koot).
Leo Vermeulen heeft de panden Herenstraat 66 en 68 samengevoegd en omgebouwd tot een stijlvolle horecagelegenheid (foto: Inge Koot).
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Huygens: grand café voor de snelle hap en à la carte restaurant voor uitgebreid tafelen

  •   keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Voorburg heeft er sinds augustus dit jaar een pareltje bij, Grand café-restaurant de Heeren van Huygens midden in de Herenstraat tegenover de Oude Kerk. “Een dorpsplein als dit verdient een horecagelegenheid met allure”, vindt eigenaar Leo Vermeulen.

Na ruim 20 jaar zakelijk reizen was het een paar jaar geleden tijd om het werk wat dichter bij huis te zoeken. Hij ging in het vastgoed en kocht Herenstraat 66. Aanvankelijk was het plan om hier een winkel te vestigen die een mooie aanvulling op het bestaande aanbod in de Herenstraat zou vormen. “Bijvoorbeeld een Dille en Kamille zou leuk zijn geweest.” Maar dit bleek niet zo eenvoudig en toen zich de mogelijkheid voordeed het naastgelegen pand op nummer 68 aan te kopen ontstond het plan om de beide panden bij elkaar te trekken om zo de horecafunctie van het dorpsplein een upgrade te geven. De ontwikkeling van deze twee panden tot een stijlvolle horecagelegenheid heeft wel wat voeten in de aarde gehad met de nodige tegenslagen en strubbelingen.

“Wat het concept zou worden was snel bedacht. Een grand café voor de snelle hap, gecombineerd met een à la carte restaurant voor uitgebreid tafelen.” De panden werden volledig gestript, er werd een doorgang gemaakt en toen kon het opbouwen beginnen. “Samen met bedrijfsleider Mandy Vink heb ik de inrichting bedacht. Toen alle technische installaties waren gepland en geplaatst en de structurele aanpassingen waren voltooid, heeft een gespecialiseerde interieurbouwer het uitgevoerd.”

Leo is heel tevreden over de sfeer en uitstraling en dat mag ook wel. Het chique blauw met mooie ornamenten in het restaurant en de gezellige bar en hoge tafels in het grand café vormen een mooie combinatie. De opening was eind augustus. Bedrijfsleider Mandy en de chef-koks Ben en Camiel hebben de dagelijkse leiding in het restaurant. Maar Leo is ook bijna dagelijks aanwezig. “Ik vind het gezellig en maak graag een praatje met de gasten maar ik maak het eten niet klaar en kom het ook niet brengen”, zegt hij lachend.

De Heeren van Huygens biedt gerechten uit de Franse keuken. In het grand café kan men terecht voor een dagelijks wisselende daghap voor € 12,50 maar ook gerechten als spareribs, salades en pasta’s. Op de à la carte kaart staat een drie gangen keuzemenu voor € 36,50 met bekende brasseriegerechten waarbij de gast zich kan laten verrassen door de creativiteit van de chef-koks.

Het restaurant van Leo heeft een vliegende start doorgemaakt. De weekenden staan steevast volgeboekt. Ook voor de vrijmibo is veel belangstelling en verschillende clubjes gebruiken de Heeren van Huygens voor een vaste borrelavond. Leo wil de lange tafel in het grand café gaan gebruiken als table d’hôtes, waarbij je samen dineert met andere gasten. “Je kan dus gewoon aanschuiven.” Voor de lunch biedt hij ook de 45 minuten lunch. “Dat kan leuk zijn voor een zakelijke lunch voor bedrijven. Vanuit Centraal Station ben je tenslotte in 3 minuten in Voorburg.” Ook voor recepties, privé dinertjes en bruiloften en partijen biedt de Heeren van Huygens mogelijkheden. De aankomende kerstperiode belooft met speciale kerstmenu’s voor lunch en diner heel gezellig te worden.

Meer informatie op www.deheerenvanhuygens.nl. De Heeren van Huygens, Herenstraat 66-68, is 7 dagen per week geopend vanaf 09.00 uur en op zondag en maandag vanaf 12.00 uur.

Meer berichten