Logo hetkrantje-online.nl
Elise Guthmuller van Skin Aid huid- en oedeemtherapie: “Het kunnen geven van verlichting en het bieden van oplossingen bij huidproblemen geeft mij voldoening.”
Elise Guthmuller van Skin Aid huid- en oedeemtherapie: “Het kunnen geven van verlichting en het bieden van oplossingen bij huidproblemen geeft mij voldoening.”
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Skin Aid pakt al uw huidproblemen aan

  •   keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Elise Guthmuller van Skin Aid huid- en oedeemtherapie gaat samen met de patiënt op zoek naar een oplossing voor problemen met de huid wanneer deze beschadigt raakt, in aanzien verandert of als er oedeem in optreedt.

De huid- en oedeemtherapeut biedt een breed aanbod van behandelingen aangevuld met tips en adviezen, leefregels en eventuele oefeningen. Op zaterdag 25 januari kunnen belangstellenden tussen 11.00 en 17.00 uur een kijkje nemen in haar praktijkruimte aan de Haagweg 137 in Rijswijk.

“Ik wil graag het verschil maken. Het kunnen geven van verlichting en het bieden van oplossingen bij huidproblemen geeft mij voldoening.” Het vak schoonheidsspecialist trok haar aan, maar zij wilde hierin een stap verder gaan. Elise volgde de HBO-opleiding huidtherapie aan de Haagse Hogeschool. “Het is een paramedisch beroep wat betekent dat onze behandelingen gericht zijn op het genezen van aandoeningen aan de huid, maar ook op het verfraaien van de huid.”

Elise heeft haar HBO-opleiding, die zij in 2014 afrondde, aangevuld met verschillende specialisaties. Zo heeft zij in 2018 Fill and Flush Manuele lymfedrainage afgerond. Dankzij een nieuwe onderzoekstechniek is het mogelijk om de oppervlakkige en zelfs de allerkleinste lymfevaten zichtbaar te maken. De manuele therapie kan nu nog specifieker toegepast worden, zodat oedeem en verhardingen sneller verminderen. Elise voldoet aan alle kwaliteitseisen die gesteld zijn door de beroepsgroep Huidtherapie en staat officieel geregistreerd als therapeut.

Als je kijkt naar de medische behandelingen zijn die vaak gericht op de gevolgen van een operatie zoals vochtophopingen, littekens en verhardingen. Maar het kan ook een aangeboren probleem zijn, zoals met de vorming van oedeem. De oedeemtherapie bestaat uit verschillende mogelijkheden om oedeem (vochtophoping) in de huid te verminderen. 

Om littekens minder zichtbaar te krijgen gebruikt Elise, onder andere microneedling. “Met behulp van minuscule naaldjes worden gaatjes in de huid gemaakt. Hierdoor worden de zelfherstellende processen van de huid in werking gezet. Dit stimuleert de aanmaak van collageen waardoor de huidstructuur verbeterd en littekens afvlakken. Deze behandeling gebruik ik ook bijvoorbeeld tegen huidveroudering en om het proces te vertragen bij mannen die last hebben van dunner wordend haar.”

Met de lasertherapie behandelt Elise overbeharing of rode adertjes in het gezicht. De LED lichttherapie wordt gebruikt voor behandeling of bestrijding van acne, ontstekingen, algemene huidverbetering, pigmentvlekken, wondherstel, verslapte huid en fijne lijntjes. Men kan ook voor wondzorg en het aanmeten van steunkousen voor armen en benen bij Elise terecht.

De huid- en oedeemtherapeut heeft een groot scala aan behandel- en therapiemogelijkheden. Maar de huid kan dan ook last hebben van veel verschillende aandoeningen. Vaak worden cliënten naar de huid- en oedeemtherapeut doorverwezen door de huisarts of behandelend arts in het ziekenhuis. Veel verzekeraars vergoeden de medische behandeling wanneer er sprake is van een doorverwijzing. De client moet dan wel aanvullend verzekerd zijn.

Skin Aid is doordeweeks overdag en ook drie avonden geopend. Daarnaast is het op aanvraag mogelijk een afspraak op zaterdag te maken. De praktijk bevindt zich in het medisch centrum, Haagweg 137 in Rijswijk. Elise bezoekt patiënten die niet naar de praktijk kunnen komen aan huis.

Meer informatie is te vinden op www.skinaid.nl of bel naar 06-40826365.

Meer berichten