Logo hetkrantje-online.nl
Gestalttherapeut Thorsten Vollmer van Ankisha Gestalt biedt de mogelijkheid jezelf beter te leren kennen en bewuster in het leven te staan (foto: pr).
Gestalttherapeut Thorsten Vollmer van Ankisha Gestalt biedt de mogelijkheid jezelf beter te leren kennen en bewuster in het leven te staan (foto: pr).
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Ontwikkel de beste versie van jezelf met behulp van Gestalttherapie

  •   keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Voorburg - Veel problemen ontstaan doordat mensen niet goed weten wat ze nodig hebben en hoe ze hun problemen moeten oplossen. Ze zijn meer aan het ‘overleven’ dan aan het ‘leven’. Gestalttherapeut Thorsten Vollmer van Ankisha Gestalt biedt de mogelijkheid jezelf beter te leren kennen en bewuster in het leven te staan.

Door Inge Koot

“Ik bied baserend op de methoden van de Gestalttherapie en ‘boeddhistische aandacht’ coaching, training en ondersteuning aan bij de ontwikkeling van mensen, teams en organisaties”, vertelt Thorsten in zijn praktijkruimte aan het Oosteinde 137 in Voorburg. Drie maanden geleden is Thorsten gestart met zijn centrum voor Gestalt-Coaching, toegepaste boeddhistische wetenschap en lucide droom (een droom waarin de dromer zich bewust is van het feit dat hij droomt).

Thorsten is dokter in natuurwetenschap en heeft meer dan 15 jaar in internationale organisaties gewerkt. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring in boeddhistische meditatie waarin het leren kennen van de eigen geest en het werken aan geluk centraal staat. Hij heeft vervolgens een opleiding tot Gestalt-coach gedaan. “Gestalttherapie kan en wil mensen niet veranderen maar juist eerder zichzelf laten worden en laten groeien. Bij Gestalttherapie ga je niet alleen in gesprek over wat je denkt en vindt, maar vooral over wat je voelt en ervaart. Wat voel je in je lijf, met al je zintuigen? Wat gebeurt er hier en nú? Door in het hier en nu opnieuw je zintuigen te gebruiken kun je nieuwe oplossingen vinden voor problemen uit het verleden die nu nog steeds om aandacht vragen. Je leert de verantwoording te dragen voor wie je bent en wat je doet. Contact is een belangrijk begrip in de Gestaltbenadering. Hoe maak je wel of geen contact met je partner, familie, vrienden, collega’s? Hoe kun je het contact herstellen als dit verstoord is? Samen gaan we dit onderzoeken.”

Mensen die op zoek zijn naar een verbetering in hun relatie met bijvoorbeeld collega’s of vrienden en familie, maar ook willen leren hoe om te gaan met het nemen van cruciale beslissingen en het oplossen van conflicten kunnen baat hebben bij de Gestalttherapie. Maar ook mensen met depressieve- en burn-outklachten zijn aan het goede adres bij Thornsten. Net als bij stress en angsten resulteert dit vaak in psychosomatische klachten. Psychosomatische klachten zijn lichamelijke klachten die een psychische oorzaak hebben en geen lichamelijke. “Ik zorg ervoor dat mensen zich weer bewust zijn van hun gevoelens en emoties. Ik creëer een zekere ruimte zodat diegene met mijn ondersteuning de gewone perceptie en gedrag kan doorbreken. Ik geef ze de mogelijkheid een volledig nieuwe weg in te gaan. Zo ontstaat er groei en persoonlijke ontwikkeling.”

Naast individuele begeleiding verzorgt Thorsten ook workshops in kleine groepen. In oktober start de workshop boeddhistische meditatie. Meer informatie over Ankisha Gestalt is te vinden op www.ankishagestalt.nl of bel naar 0648075955.

Meer berichten