Logo hetkrantje-online.nl
<p>Moniek van de Kamp &ndash; Ammerlaan van De LeefstijlArchitect begeleidt mensen naar een duurzame gezonde leefstijl aan de hand van een op maat gemaakt gezondheidsplan (foto: PR). </p>

Moniek van de Kamp – Ammerlaan van De LeefstijlArchitect begeleidt mensen naar een duurzame gezonde leefstijl aan de hand van een op maat gemaakt gezondheidsplan (foto: PR).

ONDERNEMER VAN DE WEEK

Bereik de beste versie van jezelf, met hulp van De LeefstijlArchitect

  •   keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Leidschendam-Voorburg - Een goede weerstand begint bij een gezonde leefstijl. Start met méér bewegen en eet zo normaal mogelijk. Het klinkt allemaal eenvoudig maar hoe hou je dat vol?

Moniek van de Kamp – Ammerlaan van De LeefstijlArchitect begeleidt mensen naar een duurzame gezonde leefstijl aan de hand van een op maat gemaakt gezondheidsplan. Wacht niet tot 1 januari met je goede voornemens, maar start al in december en ontvang 25% korting.

De noodzaak van een gezonde leefstijl is sinds de coronacrisis actueler dan ooit. Door gezonder te eten, meer te bewegen, goed te slapen en voldoende te ontspannen kunnen veel mensen met overgewicht al binnen enkele weken hun immuunsysteem versterken. Maar ook zonder overgewicht word je fitter en energieker door het maken van gezondere keuzes.

Toen Moniek bijna 2 jaar geleden van start ging met haar opleiding tot gecertificeerd leefstijlcoach, had ze niet kunnen bevroeden dat een gezonde leefstijl juist in de huidige coronatijd zo belangrijk is. “Ik werkte als ZZP’er in de evenementen branche. Daarnaast ben ik moeder van drie jonge kinderen. Het is echt een uitdaging om tegelijkertijd ouder en ondernemer te zijn. Dan is het zo belangrijk om gezond en fit te blijven. Ik kan het mij niet permitteren om ziek te worden.”

Dat heeft Moniek aan het denken gezet. Zij is gestart met de opleiding leefstijl coaching en behaalde in augustus dit jaar haar diploma. Op 1 november ging zij officieel van start met haar bedrijf De LeefstijlArchitect en zij sloot zich aan bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland. “Ik bied programma’s van 5 of 6 maanden, waarbij ik mensen help met een duurzame gedragsverandering. Dus geen streng dieet en 3x per week verplicht hardlopen. Het gaat erom dat de mindset van de deelnemer verandert.”

Een leefstijlcoach neemt alle belangrijke leefstijlthema’s mee in het coachingstraject: van voeding en bewegen tot slapen en ontspannen. Al deze zaken hangen met elkaar samen. “Bijvoorbeeld: wil iemand gewicht verliezen? Maar, heeft diegene last van stress wat aanzet tot snaaigedrag? Dan is het beter om eerst de stress te reduceren en dan het eetgedrag aan te passen.” Het gezondheidsplan op maat omvat persoonlijke doelen, concrete praktische acties en een voedingsadvies volgens de richtlijnen gezonde voeding, dus geen dieet.

“Ik kijk naar het individu. Dus, wat heeft iemand persoonlijk nodig voor een gezonde en duurzame leefstijlverandering. Tijdens het intakegesprek brengen we de huidige situatie in kaart. Wat zijn de wensen en ook de mogelijkheden. De complete leefstijl nemen wij onder de loep: voeding, beweging, slaaphygiëne, spanning ten opzichte van ontspanning en omgang met stress. We maken een gezondheidsplan op maat met persoonlijke doelen en concrete acties. Het gaat om het doormaken, volhouden en verankeren van de verandering. En dan kun je voorgoed gedag zeggen tegen je ongezonde gewoontes.”

De programmaduur van 5 à 6 maanden is zo belangrijk om gezonde gewoontes te laten inslijten tot nieuw gedrag. Maar indien nodig staat Moniek haar deelnemers ook daarna bij met sturing en motivatie om de nieuwe gewoontes vast te houden in het dagelijks leven. 

Meer informatie en de decemberactie op: www.deleefstijlarchitect.nl of moniek@deleefstijlarchitect.nl, tel. 06-18516407.

Meer berichten