Imke Gaiser Verhaeren van coachingspraktijk IMYY is zondag 6 december om 12.20 uur te zien in het RTL4 programma ‘Dit is Holland’ (foto: Inge Koot).
Imke Gaiser Verhaeren van coachingspraktijk IMYY is zondag 6 december om 12.20 uur te zien in het RTL4 programma ‘Dit is Holland’ (foto: Inge Koot).
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Coaching aan de hand van Tarotkaarten geeft inzicht en bewustwording

wo 2 dec 2020, 11:00 Ondernemer in Beeld

Leidschendam-Voorburg - Imke Gaiser Verhaeren van IMYY coacht mensen aan de hand van Tarotkaarten. “De kaarten maken het makkelijker om over een vraag of probleem te praten. Al spelende met de kaarten ontdekken we samen de vraag achter de vraag en de mogelijke stappen naar een antwoord.”

Tijdens de afronding van haar masteropleiding Facility Management trouwde Imke en werd haar eerste kind geboren. Een hectische periode in haar leven waarin zij behoefte had aan iets voor zichzelf. Dat was het moment dat Imke de Tarotkaarten leerde kennen. “Verhalen en sprookjes met mooie plaatjes vond ik altijd al interessant. De sprookjes die onze levens zijn en de magie van de kleine dingen, daar geloof ik in. De Tarotkaarten verbeelden het levensverhaal. Met behulp van de beelden uit de Tarot maak ik mijn cliënt bewust van zijn of haar verhaal.”

Het leggen van Tarotkaarten kan men zien als een manier om inzicht te krijgen in allerlei aspecten van het dagelijks leven. De Tarot kan gebruikt worden als je inzicht wilt hebben over zaken die te maken hebben met liefde, werk, bewustzijn of je eigen ontwikkeling. Voor Imke begeleiden de Tarotkaarten haar bij het vinden van de juiste woorden. Zij volgde meerdere cursussen en heeft de kaarten in eerste instantie als hobby gebruikt op festivals en in de privésfeer.

Om meer professioneel te werken met de Tarotkaarten volgde Imke een coachingsopleiding tot Narratief coach. Dit is een manier van coachen waarbij het levensverhaal van de cliënt gebruikt wordt om zijn of haar ervaringen betekenis te geven. Ook heeft zij de opleiding gedaan tot NLP-coach. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Met NLP leer je hoe je door middel van gesproken taal en non-verbale communicatie invloed krijgt op onbewuste breinprocessen. Zo kun je NLP gebruiken om je beter te leren voelen en beter te leren communiceren of betere strategieën te maken voor het werk dat je uitvoert.

Met al deze opleidingen heeft Imke een fundament gebouwd voor haar eigen praktijk. In de afgelopen zomer heeft zij haar baan opgezegd zodat zij zich volledig op haar coachingspraktijk kan richten. Zij begeleidt mensen wanneer zij vastzitten in een vraagstuk of patroon. Samen met de cliënt gaat zij aan de slag met diverse methoden om inzicht te verkrijgen in de probleemstelling om vervolgens een beweging voorwaarts te kunnen maken.

“Ik zie veel vrouwen maar ook mannen die vastzitten in hun baan en heel graag iets anders zouden willen. Door de kaarten breng ik hun situatie in beeld waardoor zij afstand nemen en objectief kunnen kijken naar hun situatie. De kaarten helpen om anders naar jezelf te kijken. Het opent deuren naar nieuwe mogelijkheden. Mijn vraag is dan, waarom neem je die stap niet, wat houd je tegen. Ik probeer twijfel en onzekerheid weg te nemen.”

Haar nieuwe website www.imyy.nl wordt deze week gelanceerd. Haar coachingspraktijk wordt in beeld gebracht in het RTL4 programma ‘Dit is Holland’ op zondag 6 december om 12.20 uur.

Uit de krant