Vogelaar schilderen en onderhoud werkt al jaren met hetzelfde team medewerkers. Zij zijn bijna allemaal minimaal 25 jaar in dienst.
Vogelaar schilderen en onderhoud werkt al jaren met hetzelfde team medewerkers. Zij zijn bijna allemaal minimaal 25 jaar in dienst.
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Vogelaar al 40 jaar voor al uw schilderwerk en onderhoud

Ondernemer in Beeld 659 keer gelezen

Leidschendam - De naam Vogelaar wordt in Leidschendam al snel geassocieerd met een schildersbedrijf. Maar Vogelaar schilderen en onderhoud is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bedrijf voor totaalonderhoud. Vorig jaar vierde het bedrijf haar veertigjarig jubileum. Voor Marcel Lelieveld een mooi moment om duidelijk te maken waar het bedrijf voor staat.

Hij wordt vaak Marcel Vogelaar genoemd maar dat vindt de eigenaar van het bedrijf alleen maar grappig. “Leo Vogelaar, de oprichter van het bedrijf, is mijn ex-schoonvader”, vertelt hij lachend.

Marcel was oorspronkelijk vrachtwagenchauffeur en was daardoor veel van huis. Toen Leo hem destijds vroeg of hij bij het bedrijf wilde komen werken hoefde hij niet lang na te denken. Hij heeft vele jaren met veel plezier met Leo samengewerkt. In 2004 heeft hij de zaak overgenomen. In die tijd was de transformatie van schildersbedrijf naar een bedrijf meer gericht op totaal onderhoud al ingezet. “Steeds meer bijkomende werkzaamheden gingen wij zelf verrichten. Bijvoorbeeld het behandelen van houtrot. Als de expert de werkzaamheden had uitgevoerd moesten wij daarna weer terug om af te lakken. Door het eigen maken van deze specialistische werkzaamheden kunnen wij veel efficiënter werken.”

Dat breidde zich al snel uit met het repareren of vervangen van raamkozijnen, het verlagen van plafonds, het plaatsen van wandjes en deuren, het verleggen van leidingen, het installeren van badkamers, voorbereiding treffen voor de plaatsing van keukens, het nakijken of uitbreiden van stoppenkasten tot het compleet verbouwen van woningen. “Alleen als er bouwkundige aanpassingen gedaan moeten worden, zoals het verwijderen van een draagmuur dan schakelen wij nog een aannemer in.”

Schilderen blijft wel de corebusiness van dit bedrijf. Naast binnen- en buitenschilderwerk zijn zij ook in te huren voor het behangen van wanden met vinyl, papier of glasvezelbehang en stuken en spuiten van wanden en plafonds. Duurzaamheid staat bij Vogelaar schilderen en onderhoud hoog in het vaandel. Zo zullen zij eerder houtrot saneren, door het uit te vrezen en op te vullen met epoxy, dan dat zij een kozijn in zijn geheel vervangen.

Marcel gaat voor het uitbrengen van een offerte altijd eerst de situatie ter plekke bekijken. “Wij bespreken alles open en eerlijk. Onze offertes zijn overzichtelijk met heldere prijsindicaties. Tijdens het werk stemmen wij alles duidelijk af, zodat de klant precies weet waar die aan toe is.” Meedenken met de klant is een specialisme dat Marcel zich de afgelopen 26 jaar eigen heeft gemaakt. “De klant heeft een idee, maar weet eigenlijk niet goed hoe hij het aan moet pakken. Wij komen met tips en ideeën en maken er een gezamenlijk project van. Wij zetten net even dat extra stapje om de klant verder te helpen.”

Vogelaar schilderen en onderhoud werkt al jaren met dezelfde medewerkers. Zij zijn bijna allemaal minimaal 25 jaar in dienst. “Het is heel prettig werken met een vaste groep medewerkers. Zij zijn tenslotte het visitekaartjes van het bedrijf.”

Meer informatie: vogelaarschilder.nl of bel/mail naar 070 327 05 96, info@vogelaarschilder.nl.

Uit de krant

Uit de krant