Rick van Boheemen en Demi Olsthoorn zijn samen met de ouders van Rick de Ondernemer van het jaar 2020 geworden (foto: PR).
Rick van Boheemen en Demi Olsthoorn zijn samen met de ouders van Rick de Ondernemer van het jaar 2020 geworden (foto: PR).

Boerderij Akkerlust Ondernemer van het Jaar 2020

Ondernemer in Beeld 1.588 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De strijd om de titel ondernemer van het jaar 2020 heeft nog niet eerder zoveel stemmen opgeleverd als dit jaar. In een spannende strijd tussen Schoonheidssalon Denise Cosmetixs (2de) en als goede derde Drankenspeciaalzaak Peet is Boerderij Akkerlust ondernemer van het jaar 2020 geworden.

Dit jaar helaas geen overhandiging van de cheque voor gratis advertentieruimte in het Krantje tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van MKB Leidschendam-Voorburg maar een telefoontje met de winnaar die desondanks dolblij is met deze mooie titel.

Boerderij Akkerlust is niet alleen een traditioneel veeteeltbedrijf met 200 koeien. Het is ook een locatie waar het ondernemersgezin van Boheemen, bestaande uit vader Peter, moeder Coby, zoon Rick en schoondochter Demi Olsthoorn, heel veel meer onderneemt dan alleen het runnen van de veehouderij. Er is een boerderijschool, er worden verschillende workshops gegeven, er is een bed&breakfast waar 4 hotelkamers en 4 appartementen worden verhuurd, er wordt ambachtelijk ijs gemaakt en eind vorig jaar werden er leuke boeren kerstpakketten verkocht.  

Als veehouderij is het in de huidige tijd niet eenvoudig om aan alle wet- en regelgeving te voldoen en dan ook nog voldoende gezinsinkomen te generen. Daarom is het bedrijf verschillende nevenactiviteiten gestart. Sinds 2008 is de boerderij gecertificeerd als educatieboerderij. Dit houdt onder andere in dat zij voor alle leeftijden, van 4 tot en met 17 jaar eventueel in samenwerking met de docent, een gericht lespakket aanbieden. In 2010 is de oude Hollandse stal uit ongeveer 1890 gerenoveerd en zijn er vier appartementen en vier hotelkamers in gemaakt. Deze accommodaties worden verhuurd uiteraard met een uitgebreid boerenontbijt dat bestaat uit zoveel mogelijk streekproducten en producten van eigen boerderij. Vorig jaar is schoondochter Demi haar eigen ijsmakerij ‘Van de boerderij’ begonnen. Zij maakt samen met Rick ambachtelijk boerenijs van dagverse weidemelk van de eigen koeien in verschillende smaken. 

In deze familie zit zoveel ondernemersbloed dat zij met trots een jaar lang de titel ‘Ondernemer van het Jaar 2020’ mogen dragen (over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd).

Rick van Boheemen en Demi Olsthoorn zijn samen met de ouders van Rick de Ondernemer van het jaar 2020 geworden (foto: PR).

Uit de krant