Vakantiebestemmingen van over de hele wereld zijn een grote inspiratiebron voor Yvonne bij het maken van moodboards voor haar klanten (foto: PR).
Vakantiebestemmingen van over de hele wereld zijn een grote inspiratiebron voor Yvonne bij het maken van moodboards voor haar klanten (foto: PR).
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Style me Cocco creëert een vakantiegevoel in huis

Ondernemer in Beeld 169 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Hoe creëer je evenwicht en eenheid in je eigen woning met daarbij zoveel mogelijk gebruik van eigen meubels en woonaccessoires? Hoe zorg je ervoor dat thuis de plek is waar je dag in, dag uit gelukkig van wordt. “Er is geen betere manier om dat te bereiken dan door het creëren van een vakantiegevoel in huis”, zegt Yvonne Cocco Jimenez, van Style me Cocco.

Yvonne komt oorspronkelijk uit de Carribean maar woont al 15 jaar in Europa en sinds 7 jaar in Nederland. Zij heeft voor haar baan als marketingmanager in het toerisme de hele wereld over gereisd. Voor haar werk heeft zij ook in verschillende Europese steden gewoond, zoals Brussel, Londen, Frankfurt en Stockholm. “Hoewel verhuizen stressvol kan zijn, vond ik het altijd leuk om mijn nieuwe huis in te richten. Overal werd ik door de lokale stijl opnieuw geïnspireerd. Ik vind het zelfs zo leuk dat ik besefte dat daar mijn passie ligt.” In maart vorig jaar besloot zij hier meer mee te doen. Zij volgde de afgelopen jaren al verschillende cursussen zoals een home staging cursus in Madrid en een cursus interior design en colour specialistin Canada. Zij heeft zich in juli geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en in september werd Style Me Cocco een feit.

Als reisaddict zijn de favoriete bestemmingen van over de hele wereld voor Yvonne een grote inspiratiebron bij het maken van moodboards voor haar klanten. “Mijn stijl is eigentijds met een mediterrane touch, maar ik pas dit natuurlijk aan, aan de wens van de klant.” Om de gerestylede ruimte nog meer een warm en eigen gevoel te geven zijn geuren volgens Yvonne ook heel belangrijk. Haar stijladvies maakt zij compleet met een gepaste geur waardoor de ruimte eruitziet, voelt en ruikt compleet zoals de klant het wil. “Geuren prikkelen herinneringen aan een goede tijd. Het geeft naast een nieuw interieur een extra dimensie aan de woning.” Yvonne gebruikt hiervoor de geuren van La Promenade, een merk van huisparfums geboren in Grasse, de wereldhoofdstad van de parfumerie.

Yvonne omschrijft haar stijl als maximalistisch waarbij oud en nieuw gemixt worden en er gebruik wordt gemaakt van kleuren en verschillenden materialen. “Het hoeft niet heel kleurrijk te zijn als het maar een warm gevoel geeft. Daarbij zal men versteld staan hoe de sfeer in een huis kan veranderen, door meubels en accessoires op een andere manier neer te zetten, weg te halen of juist toe te voegen.”

Loop je vast met je interieur en heb je behoefte aan een frisse blik? Neem dan contact op met Yvonne. Een consult kan online plaatsvinden maar desgewenst komt Yvonne ook bij de klant thuis. Indien de afspraak online plaatsvindt kan de klant foto’s en video’s aanleveren zodat Yvonne een goede indruk krijgt van de huidige situatie. Na het eerste contact maakt Yvonne een moodboard dat zij vervolgens bespreekt met de klant. Daarna zorgt zijn voor een boodschappenlijst met kleuren en decoraties en kan er vervolgens nog een afspraak gemaakt worden voor een consult ter afronding.

Meer informatie op stylemecocco.com/nl of bel voor een afspraak 06-82659650.

Uit de krant