Logo hetkrantje-online.nl
<p>Melanie Koning is intu&iuml;tief en holistisch coach.</p>

Melanie Koning is intuïtief en holistisch coach.

ondernemer van de week

Intuïtief en holistisch coach Melanie Koning laat je levenskracht voelen

  •   keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Leidschendam-Voorburg - Melanie Koning is intuïtief en holistisch coach. Zij helpt vrouwen die midden in het leven staan maar door omstandigheden stil zijn komen te staan, en het gevoel hebben niet verder te komen maar wel graag verder willen op hun levenspad.

“Mijn coaching richt zich op het in lijn brengen van je voelen, je denken en je handelen. De verbinding maken tussen lijf, hoofd en hart zorgt ervoor dat je keuzes maakt die écht goed voelen voor jou. Zodat jij simpelweg gelukkiger bent.”

Met een HR-achtergrond van circa twintig jaar in de financiële wereld verliep het leven voor Melanie Koning de laatste jaren zo goed als op de automatische piloot. “Ik had een goede baan, het was dicht bij huis, werken en kinderen was goed te combineren maar ik miste inspiratie en bezieling.” Melanie ging van start met een coaching opleiding voor haar eigen ontwikkeling. Die opleiding benadrukte steeds meer het gemis in haar leven van diepgang en aandacht voor het innerlijke.

Zij belandde tijdens de opleiding in een burn-out waar zij maar moeizaam uit kwam. “Ik kreeg zoveel energie van de coaching opleiding. Ik bloeide helemaal op maar terugkeer naar de oude situatie belemmerde mijn herstel. Ik had behoefte aan een inspirerende omgeving waarin mijn talenten en passies beter tot hun recht zouden komen zodat ik meer energie zou krijgen.” Dat was het moment waarop zij besloot, na een dienstverband van 20 jaar, het roer om te gooien.

In juli vorig jaar rondde Melanie haar opleiding van holistisch leefstijlcoach af en in november schreef zij zich in bij de Kamer van Koophandel. Een bijzondere tijd om een bedrijf te starten maar Melanie merkt dat juist tijdens deze coronapandemie mensen zich meer gaan afvragen wie zij zijn en wat zij leuk vinden. “Wij zijn zo gewend ons denken en doen door prikkels van buitenaf te laten bepalen. In deze coronatijd van veel thuis zijn, zijn veel van die externe prikkels weggevallen en worden we juist veel meer met onszelf en onze drijfveren geconfronteerd.”

Melanie maakt gebruik van de holistische aanpak. Holistisch betekent dat de mens gezien wordt als meer dan alleen een lichaam, maar onderdeel is van een groter geheel. Er is aandacht is voor het denken, het voelen, het lichamelijk en energetisch welbevinden en voor zingeving. Zij noemt daarbij het voorbeeld stress. “Stress geeft fysieke klachten zoals kortademigheid, hoge bloedruk en spierpijn. Maar ook mentale klachten als concentratieproblemen, energetische klachten als chronische vermoeidheid, emotionele klachten zoals angstig zijn en machteloosheid. Vanuit het spirituele komt het thema zingeving naar boven.”

“Het is belangrijk dat mensen intrinsiek gemotiveerd zijn om aan zichzelf te werken. Samen gaan we onderzoeken hoe de situatie nu is, waar wil je zijn en wat belemmert jou om daar te komen. Ik loop een stukje mee op je pad en help jou met vertrouwen en veerkracht jouw levenspad te vervolgen.”

Melanie start het coachingtraject met een gratis online kennismaking van circa 45 minuten. Daarop volgt een op maat gemaakt traject waarbij het uitgangspunt is minimaal 5 sessies van ieder ca. 75 minuten, 1x per twee weken. Vaak worden coachtrajecten (deels) door de werkgever vergoed vanuit het Persoonlijk Ontwikkel Budget (POB).

Meer informatie: www.melaniekoning.nl (ook om het gratis e-boek ‘Denken en voelen verbinden” aan te vragen) of 06-29450110.

Meer berichten