Jurgen Schilperoort brengt zijn bestellingen rond in een grote versie van deze mini bestelbus (foto: Inge Koot).
Jurgen Schilperoort brengt zijn bestellingen rond in een grote versie van deze mini bestelbus (foto: Inge Koot).
ondernemer van de week

Ambachtelijk brood gratis thuisbezorgd!

Ondernemer in Beeld 881 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Lekker vers brood van de ambachtelijke bakker aan huis bezorgd. Dat is mogelijk via www.bakkeraanhuis.nl. Jurgen Schilperoort is twee maanden geleden met deze bezorgservice gestart en ziet zijn klantenbestand explosief groeien. “Er is duidelijk behoefte aan heerlijk vers brood direct van de lokale bakker”, vertelt Jurgen enthousiast.

Jurgen is jarenlang werkzaam geweest in de media en marketingwereld. Hij was wel toe aan een nieuwe uitdaging en is op zoek gegaan naar de behoefte in deze coronatijd. “Je ziet dat de bezorgdiensten het heel druk hebben maar brood van de supermarkt is toch heel wat anders dan brood van de ambachtelijke bakker. Lekker vers brood aan huis bezorgd zonder bezorgkosten, dat wil toch iedereen?” En dat bleek ook zo te zijn toen Jurgen in januari huis aan huis in zijn wijk flyers rondbracht en bewoners vroeg of zij belangstelling hebben voor heerlijk vers brood en andere bakkersproducten aan huis. “Er is duidelijk behoefte aan. De bestellingen stroomden direct binnen.”

Jurgen is de samenwerking aangegaan met bakkerij Ammerlaan uit Sassenheim. Hij levert een divers assortiment broden, van wit tijgerbrood tot meergranenbrood, speltbrood, zuurdesembrood, te veel om op te noemen. Daarnaast levert Jurgen ook broodjes, croissantjes en stokbrood en een groot assortiment taarten. Dus alles wat bij de bakker te verkrijgen is, is te bestellen bij Jurgen en wordt gratis thuisbezorgd. Met feestdagen, zoals bijvoorbeeld Pasen, levert Jurgen ook heerlijke producten zoals paasbrood, lentekoeken en paaseitjes.

Hij komt per wijk eenmaal per week langs op vaste bezorgdagen. Het is mogelijk om een wekelijkse bestelling te plaatsen zodat de klant het niet kan vergeten. Maar een eenmalige bestelling is natuurlijk ook mogelijk. Wijzigen kan tot 12 uur voor de dag van levering. Het is niet nodig om thuis te blijven. Jurgen spreekt met de klant een plek af waar hij de bestelling achter laat. Betaling vindt achteraf plaats. En het belangrijkste van alles, de bezorging is gratis.

Momenteel bezorgt Jurgen op woensdag in Nootdorp, op donderdag in Ypenburg en op vrijdag in Leidschenveen. Daarnaast bezorgt hij in grote delen van Leidschendam-Voorburg (vooralsnog de postcodes: 2271,2272, 2273 en 2267) maar verwacht binnenkort de gehele gemeente van heerlijk vers brood te voorzien. Zijn uiteindelijke doel is om met meer bezorgers ook Den Haag in zijn regio op te nemen.

Bakker aan Huis bestaat al zo’n vijf jaar en is van start gegaan in Overijssel en Gelderland. Het doel van deze franchiseorganisatie is om het gehele land dagelijks te voorzien van vers brood. Het brood komt direct uit de lokale bakkerij en is dus de ochtend voor het bezorgen gebakken. Dit brood kan prima in de vriezer bewaard worden. Daarvoor geldt: hoe verser het de vriezer in gaat, des te verser het is als het er weer uit komt.

“Het is toch heerlijk om dagelijks vers brood in huis te hebben van de ambachtelijke bakker. Probeer het gerust een week uit en je wil niet anders meer”, zegt Jurgen lachend.

Kijk op de website www.debakkeraanhuis.nl en plaats een bestelling. Volg de Bakker aan Huis via facebook.com/debakkeraanhuis070 en Instagram.

Uit de krant