Thorsten Vollmer van Ankisha Gestalt, het centrum voor Gestalt-Coaching, toegepaste boeddhistische wetenschap en lucide droom (foto: Inge Koot).
Thorsten Vollmer van Ankisha Gestalt, het centrum voor Gestalt-Coaching, toegepaste boeddhistische wetenschap en lucide droom (foto: Inge Koot).
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Gestalttherapie zorgt voor bewustwording van je eigen lichaam en geest

Ondernemer in Beeld 103 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Bewust of onbewust leven met de gevolgen van een trauma, last van slapeloze nachten of regelmatig wakker worden door heftige of nare dromen. In veel verschillende situaties kan Gestalttherapie helpen. Gestalttherapeut Thorsten Vollmer van Ankisha Gestalt biedt deze therapie aan in combinatie met Boeddhistische aandacht. Men leert te dragen en verdragen wat niet kan worden veranderd. Bij gestalttherapie ligt de focus op ‘het hier en nu’ en op bewustwording van je eigen lichaam en geest.

Ruim anderhalf jaar geleden is Thorsten gestart met Ankisha Gestalt, zijn centrum voor Gestalt-Coaching, toegepaste boeddhistische wetenschap en lucide droom (een droom waarin de dromer zich bewust is van het feit dat hij droomt). Hij heeft dit onlangs uitgebreid met traumatherapie en slaapcoaching.

Thorsten is dokter in natuurwetenschap en heeft meer dan 15 jaar in internationale organisaties gewerkt. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring in boeddhistische meditatie waarin het leren kennen van de eigen geest en het werken aan geluk centraal staat. Hij heeft vervolgens een opleiding tot Gestalttherapeut en -coach gedaan. “Gestalttherapie kan en wil mensen niet veranderen maar juist eerder zichzelf laten worden en laten groeien. Bij Gestalttherapie gaat het niet alleen over wat je denkt en vindt, maar vooral over wat je voelt en ervaart. Door in het hier en nu opnieuw je zintuigen te gebruiken kun je nieuwe oplossingen vinden voor problemen uit het verleden die nu nog steeds om aandacht vragen. Zo’n psychisch trauma zorgt bijvoorbeeld voor eenzaamheid, angst of verdriet. Tot jaren na het trauma kunnen mensen opnieuw met de betreffende ervaringen worden geconfronteerd; vaak gebeurt dit in een nachtmerries.”

Door traumatherapie als onderdeel van gestalttherapie, leer je omgaan met dit verdriet of deze emotie. Als mensen bijvoorbeeld vaak nachtmerries hebben kan Thorsten ondersteuning bieden door middel van ‘Dream Sense Memory®’ of lucide dromen. De nachtelijke droomervaringen kunnen dan verder verdiept worden, waarbij men zich bewust wordt van het eigen onbewuste. Zo kan het trauma worden verwerkt en dat is dan vaak het begin van het einde van de nachtmerries en andere nare gevolgen. Met slaapcoaching voorkomt en behandelt Thorsten slaapproblemen zonder gebruik van medicatie en leert hij je hoe je weer gezond kan slapen, ook in uitdagendere situaties en tijden.

Mensen met depressieve en burn-out klachten zijn ook aan het goede adres bij Thornsten. Net als bij stress en angsten resulteert dit vaak in psychosomatische klachten. Psychosomatische klachten zijn lichamelijke klachten die een psychische oorzaak hebben en geen lichamelijke. “Ik zorg ervoor dat mensen zich weer bewust zijn van hun gevoelens en emoties. Ik creëer een zekere ruimte zodat diegene met mijn ondersteuning de gewone perceptie en gedrag kan doorbreken. Ik geef ze de mogelijkheid een volledig nieuwe weg in te gaan. Zo ontstaat er groei en persoonlijke ontwikkeling.”

Ankisha Gestalt is het centrum voor Gestalttherapie, Boeddhistische meditatie, lucide dromen, slaap coaching en traumatherapie. Naast individuele begeleiding verzorgt Thorsten ook workshops in kleine groepen. 

Meer informatie over Ankisha Gestalt is te vinden op www.ankishagestalt.nl of bel naar 0648075955.

Uit de krant