Thom Stoop en Sascha Bargi van OsteoHolland (foto: PR).
Thom Stoop en Sascha Bargi van OsteoHolland (foto: PR).

[Ondernemer van de week}De focus bij osteopathie ligt op de totaalbenadering van jouw klacht

Ondernemer in Beeld 1.121 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De reden waarom klachten steeds terugkeren of maar blijven aanhouden is volgens de osteopaten Thom Stoop en Sascha Bargi van OsteoHolland vrij simpel. “Dit komt omdat er vaak alleen aan symptoombestrijding gedaan wordt. Om van je klacht af te komen, zal je dus eerst moeten achterhalen hoe de klachten ontstaan. En dat is nu precies wat wij doen. Door naar het gehele lichaam te kijken wordt de onderliggende oorzaak aangepakt.”

Osteopathie is een snelgroeiende behandelwijze die complementair is aan de reguliere geneeskunde. Indicaties voor osteopathie zijn onder andere chronische rug- en/of nekpijn, migraine, buikpijn, slechte darmwerking, burn-out klachten en post-covidklachten. Niet het symptoom staat centraal, maar de mogelijke verbanden tussen verschillende klachten. Deze kunnen zich bevinden op de plek van de klacht zelf maar ook elders in het lichaam.

Thom en Sascha kennen elkaar van de 5-jarige universitaire Master of Science opleiding. Daarvoor hebben zij de 4-jarige fysiotherapie opleiding gevolgd. Alle osteopaten zijn voormalig fysiotherapeuten. “Wij hebben dus al veel werkervaring en kennis van de behandelprocedures van fysiotherapie,” zegt Sascha.

Bij osteopathie wordt de onderlinge relaties van gewrichten, zenuwen, organen en andere weefsels van het menselijk lichaam bekeken. De osteopaat gebruikt voor zijn onderzoek en behandeling manuele handgrepen en zal dit deel van het lichaam behandelen die de oorzaak is van de klachten. “Het doel van de behandeling is om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren, waardoor normaal functioneren mogelijk wordt. Dan kan vaak al in drie tot vijf behandelingen gerealiseerd worden,” zegt Thom. “Ons uitgangspunt is zo min mogelijk behandelingen”, vult Sascha aan. “Vaak zijn er maar drie behandelingen nodig. Dit lukt omdat wij de cliënt leefstijladviezen en oefeningen meegeven om het effect van de behandeling te ondersteunen.”

Bij het eerste consult onderzoeken Thom en Sascha wat de klachten nu zijn, die er eerder zijn geweest en welke behandelingen de patiënt al heeft gehad. Ook vindt er een fysiek onderzoek plaats. “Na het onderzoek vertellen we wat onze bevindingen zijn en of osteopathie geschikt is voor de betreffende klacht”, aldus Sascha. “Het kan ook zo zijn dat wij doorverwijzen naar de huisarts of andere behandelaar voor nader onderzoek.”

Thom en Sascha zijn in januari dit jaar officieel gestart met hun praktijk in het Regenbogen Business Center Voorburg aan het Oosteinde 137. Zij beschikken over twee ruime behandelkamers. Zij zijn er trots op dat ze een van de vijftig osteopaten in Nederland zijn die de 5-jarige universitaire Master of Science opleiding hebben gedaan. “Door de wetenschappelijke inslag van deze opleiding kunnen wij op een bepaald niveau met verschillende geneeskundige disciplines overleggen,” zegt Thom. “Wij toetsen de filosofie dat het lichaam een geheel is met de nieuwste wetenschap.”

Osteopathie valt onder de vergoeding ‘alternatieve geneeswijzen’ van de aanvullende zorgverzekering. Omdat het niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed, hoeft de client ook geen (vrijwillig) eigen risico te betalen. De behandeling wordt vaak gedeeltelijk of geheel vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Meer informatie: www.osteoholland.nl of info@osteoholland.nl, tel. 070-2230003.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant