Mike en Diana van Het Behanghuis aan de Koningin Julianalaan 184.
Mike en Diana van Het Behanghuis aan de Koningin Julianalaan 184.
Ondernemer van de week

Ontdek de eindeloze mogelijkheden van behang bij Het Behanghuis

Ondernemer in Beeld 492 keer gelezen

Voorburg - Behangen is weer helemaal terug van weggeweest en de mogelijkheden zijn onuitputtelijk. Dat is ook te zien in het huiselijk en knusse Behanghuis in Voorburg. “We zien dat behang, of zoals we het tegenwoordig noemen, wanddecoratie, een accessoire is geworden. Gewone muren worden omgetoverd tot echte eyecatchers”, zeggen Mike en Diana van Het Behanghuis aan de Koningin Julianalaan 184.

Een bezoek aan deze gezellige winkel is een must wanneer je denkt over het restylen van je woning of wanneer je binnenkort verhuist en op zoek bent naar inspiratie. Hier vind je de meest trendy behangsoorten. Mooie toegevoegde waarde is de eigen behangers die ervoor zorgen dat het behang keurig op de muur geplakt wordt.

Het behanghuis is in augustus vorig jaar geopend. Mike en Diana zijn de initiatiefnemers maar worden inmiddels bijgestaan door Bas, Alexis en Janneke. Mike is al jaren hobbymatig aan het behangen bij familie en bekenden. Hij deed dit naast zijn werk bij de politie met de gedachte ooit voor zichzelf te beginnen. Dat is zo’n drie jaar geleden in gang gezet waarop hij snel bekend werd als Mike de Behanger. Door dierbare vriend Ben werd hij geïnspireerd om een eigen behangwinkel te openen. Dat was ook het moment waarop zijn partner Diana in beeld kwam. “Ik had een vaste baan als anesthesiemedewerker en was van plan af en toe te gaan helpen in de winkel”, vertelt Diana. Dat af en toe meehelpen liep al snel uit de hand. Daarnaast gaf het creatief bezig zijn Diana zoveel voldoening waarop zij besloot haar baan op te zeggen. “Mensen helpen, mensen blij maken. Daar word ik zelf ook heel blij van.” Zij volgde een cursus interieurstylist en verdiepte zich in alle mogelijk behangsoorten.

In het Behanghuis wordt duidelijk dat er steeds meer mogelijk is voor wandafwerking van woningen. Met een mooi assortiment behang met merken als Arte, Hookedonwalls, Eijffinger, Coordonnee , en Khroma is er voor elk wat wils te vinden. Bladerend door de prachtige behangboeken laat zien dat wandbekleding van stof, leer, kurk, driedimensionaal of met een eigen print mogelijk zijn. Diana: “Bekijk ons assortiment modern behang en ontdek de eindeloze mogelijkheden.” Klanten worden in de winkel begeleid in hun behangkeuze eventueel gecombineerd met bijpassende verfkleur. Het Behanghuis biedt de verflijn Painting the Past aan. Deze verf is gebaseerd op de krijtverf van vroeger maar voldoet aan de gebruikerseisen van nu.

Dat behangen een lastige en tijdrovende klus is weet Mike als geen ander. “Elk behang heeft zijn eigen kenmerken en daarom is het verstandig om behangwerk door vakmensen uit te laten voeren”, zegt Mike. “Ook voor behangservice kan je bij ons terecht. Naast mijzelf hebben wij ook Bas en Janneke die vast voor onze winkel werken. Hierdoor treft de klant altijd een bekend en vertrouwd gezicht.”

Het Behanghuis werkt ook samen met de Voorburgse woonspecialist Interwabo. Zo kan behang en verf gecombineerd worden met vloer en raambekleding. Op de website van het Behanghuis is in de online shop het assortiment behang te bekijken. Dit assortiment wordt nog steeds verder uitgebreid.

Om een goed beeld te krijgen van de vele mogelijkheden op het gebied van behang is een bezoek aan Het Behanghuis een must. Kijk ook op de website www.hetbehanghuis.nl voor inspiratie en volg het Behanghuis op Instagram.

Uit de krant