De osteopaten Thom Stoop en Sascha Bargi van OsteoHolland (foto: pr).
De osteopaten Thom Stoop en Sascha Bargi van OsteoHolland (foto: pr).
Gratis advies osteopaten OsteoHolland

De 5 wetenschappelijke tips tegen pijn. Meer weten over pijn?

Ondernemer in Beeld 2 keer gelezen

Voorburg - Iedereen kent het gevoel wel van pijn. Een vervelend en naar gevoel wat je het liefst niet wilt hebben. Helaas hebben zo’n 90% van de mensen weleens lage rug of nekpijn in hun leven. Maar wat doe je eraan en hoe zorg je ervoor dat de pijn weggaat? Als je verder leest vind je de Verdwijn Pijn tips.

Volgens de International Association for the Study of Pain wordt pijn gedefinieerd als een onplezierige sensorische en emotionele gewaarwording geassocieerd met actuele of potentiële weefsel beschadiging, of beschreven in termen van beschadiging

Wat wilt dit precies zeggen?
 Simpel gezegd betekent dit: een prikkel wat aangeeft dat er iets kapot is of er is een mogelijke gevaar aanwezig. Omdat pijn subjectief is, kan het lichaam pijn soms anders interpreteren en hoeft er helemaal niets kapot of een gevaar aanwezig te zijn. Dit maakt pijn voor veel therapeuten of mensen een lastige en ingewikkelde term.

Maar in de meeste gevallen is het niet zo ingewikkeld volgens de osteopaten Thom Stoop en Sascha Bargi van OsteoHolland. Door hun jarenlange studie (4 jaar fysiotherapie en 5 jaar osteopathie) helpen zij mensen van hun pijn of klachten af. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nekpijn, rugpijn, hernia, darmklachten (zoals prikkelbaar darmsyndroom). Maar ook klachten bij burnout, long-COVID, fibromyalgie of het optimaliseren van de gezondheid. “De kunst is om verder te kijken daar waar anderen stoppen en tot de kern van het probleem te komen”, zegt Sascha. Thom vult aan: “Dan heb je tenminste écht een impact en kun je binnen enkele behandelingen grote resultaten leveren”. 

De wetenschappelijke tips voor pijn:
1. De beste houding is de volgende houding. Wissel dus veel af.
2. Neem voldoende fysieke rust bij pijn. Laat je lichaam herstellen.
3. Neem ook mentaal rust. Mentaal en fysiek beïnvloeden elkaar continu. Dit kan bijvoorbeeld d.m.v. meditatie, rustmomenten of ademhaling.
4. Beweeg voldoende, dit hoeft dus niet meteen een intensieve sport te zijn! Lopen en wandelen is ook beweging.
5. Voorkom dat je pijn chronisch wordt. Neem op tijd actie en schakel eventueel een expert in die kijkt naar de oorzaak.

Wil je meer weten over pijn? Meld je aan voor de GRATIS webinar over Verdwijn Pijn op dinsdag 23 augustus om 19.00 uur. Er zijn een beperkt aantal fysieke plaatsen op de praktijk van OsteoHolland (Oosteinde 137 te Voorburg) beschikbaar. Online volgen vanuit huis kan ook. Aanmelden kan via info@osteoholland.nl en vermeld in de titel: Aanmelden Verdwijn Pijn. 

Ervaar je al klachten en wil je eerder al een afspraak maken? Je kunt altijd bellen naar 070-2230003 of een mail sturen naar info@osteoholland.nl. Of het kan héél gemakkelijk online op www.osteoholland.nl bij de knop: maak een afspraak.

Uit de krant

Uit de krant