De nieuwe eigenaren van de Muziekschool Voorburg, Frank en Wouter (foto Marius de Moel).
De nieuwe eigenaren van de Muziekschool Voorburg, Frank en Wouter (foto Marius de Moel).
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Drumschool wordt Muziekschool Voorburg

Ondernemer in Beeld 2.387 keer gelezen

Voorburg - Niets is zo leuk als muziek maken. Om die reden richtte de bekende drummer van ‘The Raspers’ Paul Reijenga alweer twintig jaar geleden ‘Drumschool Voorburg’ op.

Door Anne Marie Boorsma

In een historisch pand aan de Herenstraat, de mooiste straat van Voorburg, ontwikkelde de Drumschool zich tot een zeer succesvolle muziekschool waar allang niet meer alleen drumlessen worden gegeven. Zo kunnen inmiddels jong en oud er ook terecht voor o.a. gitaar, piano, keyboard, zang, bandcoaching en DJ-lessen. Na twintig jaar geeft Paul het stokje over aan Frank de Jong en Wouter de Moel. 

Frank en Wouter zijn nu de nieuwe eigenaren van ‘Muziekschool Voorburg’, zoals de Drumschool nu heet. Beiden waren al nauw verbonden met de Drumschool. Frank geeft er al bijna vanaf het begin drumlessen en bandcoaching, Wouter geeft al tien jaar drum- en gitaarlessen en ook bandcoaching. Ze kennen de school dus door en door. Ze zijn oprichter Paul Reijenga dan ook dankbaar dat hij hun het vertrouwen heeft gegeven de school voort te zetten. 

Naast nieuwe meubels en een fris verfje willen de nieuwe eigenaren het lessenpakket vergroten, zodat met recht kan worden gesproken van een algemene muziekschool. Zo zullen er in de toekomst o.a. ukelele- en songwriting-lessen gegeven worden. Ook zijn er plannen om korte zomerworkshops te organiseren van 4 à 5 dagen, zoals een workshop waarbij je kennis kan maken met verschillende muziekinstrumenten. De Muziekschool is er dan ook voor jong en oud, voor de beginneling en voor degene die zich wil voorbereiden op een studie aan het Conservatorium.

Op Muziekschool Voorburg zijn 14 enthousiaste docenten actief die zich daarnaast allemaal gevestigd hebben als vrij musicus. In principe geven ze individuele lessen, één keer per week op een vast tijdstip. Daarnaast is het voor leerlingen mogelijk om samen muziek te maken en op te treden. Zo heeft de Muziekschool nauwe banden met het Veur Theater en Theater Ludens, waar zij hun talenten mogen vertonen. Ook wordt er elk jaar in de zomer een Open Dag georganiseerd. 

Muziekschool Voorburg richt zich vooral op popmuziek, maar houdt rekening met de wensen van de leerlingen. Daarnaast bieden de piano-en gitaardocenten lessen klassiek aan. In het pand aan de Herenstraat heerst altijd een gezellige en huiselijke sfeer. Zo is er een goed contact tussen de docenten onderling en staan ze altijd voor elkaar klaar. 

Hersenwetenschappers zijn het erover eens dat muziekonderwijs belangrijk is voor de ontwikkeling van de hersenen. Maar muziek maken is vooral erg leuk. Muziek is een soort universele taal. Je kan er dingen mee zeggen die niet in woorden uit te drukken zijn. Dat kan heerlijk ontspannend en verrijkend zijn. Zelfs therapeutisch. 

Wil je kennis maken met Muziekschool Voorburg? Meld je dan aan voor een proefles voor maar € 5,00. Meer informatie: www.muziekschoolvoorburg.nl of mail naar info@muziekschoolvoorburg.nl.

Uit de krant