Logo hetkrantje-online.nl

‘Nostalgie in modern culinair jasje’

  •   keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Op het moment dat Gerard Bakker sinds lange tijd De Koepel betreedt, gaan zijn gedachten terug naar vroeger tijden. “Ik ben hier jaren geleden regelmatig geweest”, zegt de inmiddels 74-jarige voormalige ondernemer. “Feesten, partijen; alles kon hier, zelfs je eigen drank meenemen. Het was een mooie tijd. Maar wat is het hier veranderd en netjes opgeknapt.’’ Een foto van het toenmalige Voorburgse stationskoffiehuis van zijn vader hangt dan ook in de Koepel aan de muur.

“Toch zitten we hier alweer elf jaar”, lacht Leo van Langh, die sinds drie jaar de eigenaar is. “We hebben inderdaad enorme investeringen gedaan. Ondernemen is wel degelijk topsport. Maar we zijn trots op ons werk. Veel oudere Voorburgers zijn ons dankbaar voor de gedane inspanningen. De Koepel maakt bij hen nog steeds een stukje emotie los. Zij hebben hier mooie momenten beleefd”.

De investeringen hebben in de loop der tijd inderdaad hun vruchten afgeworpen. In de pittoreske bosrijke omgeving worden culinaire hoogstandjes gecombineerd met een nostalgische sfeer. De gemeente heeft De Koepel als een officiële trouwlocatie aangewezen. “Dit wordt door veel mensen bijzonder gewaardeerd”, aldus Leo van Langh.

“Menig echtpaar is door de ambtenaar van de burgerlijke stand bij ons getrouwd. Ook in dit opzicht is De Koepel voor velen een blijvende herinnering.’’Het regionale bedrijfsleven heeft de weg naar park Vreugd en Rust inmiddels gevonden. “Zo kan men aan de voorzijde bij de bar met een klein gezelschap intiem dineren tot 16 personen en is er een fraai uitzicht op het terras en de mooie tuin,’’ vertelt Leo van Langh.

“In de zomer is het volop genieten van ons schitterende terras en tijdens een zwoele zomeravond kun je genieten van een culinair diner. Ook is er de mogelijkheid om bij ons voor groepen een receptie, borrel, high tea, feest, presentatie en besloten diner te laten verzorgen. Kortom, het dagelijks genieten van de ambiance, informele sfeer én een aantal unieke beschilderingen aan het plafond”.

Intieme sfeer

Een diner in De Koepel ademt inderdaad een bepaalde sfeer uit. De bosrijke omgeving zorgt voor een intieme sfeer. Naast de diverse menu’s zijn er ook diverse a la carte gerechten of het 3- of 4 gangen, Koepelmenu, dat bijna dagelijks wisselt en waar, net als bij de gerechten, gebruik wordt gemaakt van verse seizoensproducten. De gevarieerde en overzichtelijke wijnkaart laat zien dat er keuze is uit betaalbare en goede wijnen. Zondag blijkt overigens nog steeds de lunchdag bij uitstek en voor kinderen zijn er aangepaste gerechtjes of de favoriete frietjes.

De lente

Leo van Langh en zijn medewerkers spelen helemaal in op de lente. “Af en toe laat de zon zich al weer goed zien en komen de knoppen weer aan de bomen”, denkt hij hardop. “We krijgen dan met z’n allen alweer zin in de lente. Hier spelen we met de menukaart graag op in door middel van een zogenaamd lente arrangement. We beginnen met een glaasje kersenbubbels en een amuse. Daarna volgt een drie gangen verrassingsdiner met drie glazen wereldse wijnen. Dit arrangement kost slechts 44,00 euro per persoon. En om brasserie de Koepel voor iedereen toegankelijk te maken hebben, is er ook nog de keuze voor een menu van 35 euro per persoon”.

De openingstijden zijn maandag tot en met zaterdag van 17:00 uur tot 23:00 uur en zondag van 13:00 uur tot 21:00 uur. Reserveren kan telefonisch vanaf 15:00 uur via tel. 070 369 35 72 of per e-mail: info@brasseriedekoepel.nl.

Meer berichten