Logo hetkrantje-online.nl

Lilian van der Schaaf biedt hulp

  •   keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Voorburg - Angstaanvallen tijdens een autorit of een zakelijke afspraak. Totaal geen energie meer hebben, of plotseling heel emotioneel worden. Kortom, je leven is totaal uit balans geraakt. Het zijn zomaar drie kenmerken van een burn-out, waarmee de huisartsen in Leidschendam-Voorburg steeds vaker te maken krijgen.

Uit onderzoek blijkt daarbij dat steeds meer ondernemers hulp nodig hebben, omdat zij volledig opgebrand zijn. Het probleem is dan dat zij lange tijd zijn uitgeschakeld. Met vaak verstrekkende gevolgen, zowel op priv? als zakelijk gebied. ?Vooral ZZP?ers, directeuren en leidinggevenden in het MKB worden hierdoor getroffen,?? zegt Lilian van der Schaaf, die onderzoek deed naar dit fenomeen en onlangs de huisartsen benaderde om de helpende hand te bieden.

De 42-jarige Voorburgse, woonachtig in de Paradijsstraat nr. 52, zet de deuren van haar counselingpraktijk in letterlijk zin dan ook wijd open. ?Ik werk nauw samen met huisartsen en andere specialisten, ?? vertelt ze. ?In deze hectische maatschappij wordt in diverse opzichten veel van mensen verwacht. Ze belanden steeds vaker in een fase dat ze steeds meer hun grenzen gaan verleggen. Dan is er op een gegeven moment geen energie of motivatie meer. Extreme vermoeidheid, onzekerheid en een verminderd gevoel van zelfvertrouwen. Dit soort kenmerken worden voorafgegaan door een langere periode van overbelasting door bijvoorbeeld (werk)stress of frustraties. Iedereen reageert anders op langdurige druk. Deze druk wordt door ons dan ook allemaal verschillend ervaren?.

De oplossing

Maar wat moet je dan doen om zo?n burn-out op te lossen? De oorzaken hiervan liggen tenslotte veel dieper. ?Daarom geef ik mensen handvaten om uit de neerwaartse spiraal te blijven en mentaal gezien in een optimale balans te blijven,?? zegt Lilian van der Schaaf. ?Ik leer je hoe je je eigen behoeften en waarden nieuw leven in kunt blazen. Juist om datgene waar je vroeger zo van kon genieten en hoe je toen in het leven stond, weer helemaal terug te halen.??

Kwetsbaar

De Voorburgse stelt zichzelf vervolgens kwetsbaar op. ?Ik heb een aantal jaren terug mijn loopbaan als projectmanager binnen de ICT opgegeven?, zegt ze. ?Ik ben weer op mijn manier van het leven gaan genieten. Ik ben gaan schilderen en tekenles gaan geven aan kinderen en gaan studeren. Langzamerhand kwam ik er achter dat het mij vooral interesseert wat mensen ervan weerhoudt om alles uit hun leven te halen. Dit is soms echt ongelooflijk. Geniet toch ook van je gezondheid en je dierbaren om je heen. En voorkom dat door een burn-out je hele bedrijf of loopbaan kapot gaat?.

Verwachtingen

?Juist ondernemers en managers zijn perfectionistisch, idealistisch, ambitieus, loyaal, bereid te geven en hebben hoge verwachtingen van het leven. Hierom mag ik hen feliciteren! Hoewel vaak wordt beweerd dat dit ingredi?nten zijn voor een burn-out, ben ik ervan overtuigd dat juist deze eigenschappen er voor kunnen zorgen dat je als een evenwichtig, energiek, succesvol en gelukkig mens door het leven kunt gaan. Laat je bedrijf of je loopbaan dan ook niet kapot gaan. Durf de stap te nemen door hulp te zoeken. Bel of mail me maar naar 06-428 503 99 en info@vanderschaafcounseling.nl. Als ondernemers in financieel zwaar weer zijn terechtgekomen? Geen probleem, ook daar komen we uit. Dat is dan ook de geste van mijn kant. Het gaat mij niet om het geld, maar om de voldoening als we iemand echt kunnen helpen. Het is toch vreselijk als bijvoorbeeld een heel gezin uit balans raakt als pappa of mamma het allemaal niet meer kan opbrengen..??

Meer berichten