Logo hetkrantje-online.nl

Scheidingconsulent Leo Bentvelzen

  •   keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Leidschendam - Als mensen na een huwelijk uit elkaar gaan, moeten er vaak veel dingen worden geregeld. De verkoop van een huis en verdeling van de spullen en het samen opgebouwde vermogen zijn hiervan aansprekende voorbeelden. En als er kinderen zijn, dan schrijft de wet voor om een ouderschapsplan op te stellen.

“In Nederland loopt één op de drie huwelijken uit op een scheiding”, zegt Leo Bentvelzen, die als scheidingconsulent werkzaam is. “Het is echter belangrijk om een zogenaamde vechtscheiding te voorkomen. Want als men eenmaal tegenover elkaar komt te staan, dan moeten er advocaten worden ingeschakeld. Naast de vaak enorm hoge kosten, ontstaat er dan tussen beide partijen een enorm spanningsveld. Kinderen zijn hiervan vaak de dupe”.

Leo Bentvelzen is één van de specialisten van de ‘Scheidingspraktijk’. Dit is een landelijke franchiseorganisatie, die haar specialisten in regio’s heeft onderverdeeld. Leo Bentvelzen is verantwoordelijk voor onder andere Leidschendam-Voorburg, Gouda en Leiden en heeft zo’n 25 jaar ervaring in pensioenen, levensverzekeringen en hypotheken. Dus hij weet waar hij over praat.

“De neutrale positie tussen alle partijen is onze grote kracht”, zegt Leo, zelf woonachtig in Leidschendam-Voorburg. “Ik praat dan ook altijd met man en vrouw. We zitten dan met z’n drieën om de tafel. Met elkaar moeten we de intentie hebben om er uit te komen. De scheidingconsulent zorgt er voor dat iedereen op de juiste manier een nieuwe start kan maken.’’

35.000 kinderen

Elk jaar zijn er zo’n 35.000 kinderen de dupe van een scheiding van hun ouders. Een bizar hoog aantal. Opvallend is dat uit onderzoek blijkt dat na de kerst en de zomervakantie het aantal scheidingen explosief stijgt. De meeste hiervan vinden plaats in de leeftijd tussen de 40 - 45 en 55 jaar. Met alle gevolgen van dien.

“Kinderen staan voorop”, reageert Leo Bentvelzen. “Laat dat toch voor iedereen duidelijk zijn. Zij zijn het belangrijkste en gaan voor alle andere zaken die de scheiding tussen hun ouders aangaan. Het ouderschapsplan, dat inmiddels wettelijk verplicht is, is een essentieel document waarin ook de rechten van het kind worden vastgesteld. Zo’n ouderschapsplan vermeldt tot in detail hoe alle zaken rondom het kinderen zijn geregeld."

"Dan kun je denken aan alimentatie, omgangsregeling bezoekuren, feestdagen vaderdag, moederdag, vakanties en school. Want als ouders niet oppassen, dan kan een scheiding een traumatische ervaring voor hun kinderen worden die ze hun hele leven bij zich dragen. De Scheidingspraktijk werkt daarom ook samen met kindercoaches.”.

Professionele hulp

“Daarnaast moeten ouders zich ook realiseren dat ze professionele hulp nodig hebben”, vervolgt Leo Bentvelzen. “Er komen bij een scheiding tenslotte ook veel emoties om de hoek kijken. Veel stellen realiseren zich namelijk niet wat het betekent dat je in gemeenschap van goederen bent getrouwd."

"In Nederland trouwt men overigens maar voor tien procent op huwelijksvoorwaarden. In het vrijblijvende kennismakingsgesprek dat ik met man en vrouw houd, is de toetsing belangrijk of de wil aanwezig is om er samen uit te komen. Pas dan kan ik mijn expertise gebruiken om alles voor hen te regelen. Voor een vechtscheiding hoef je bij mij niet aan te komen."

"Door mijn ervaring kan ik alles in kaart brengen en analyseren hoe de zaken ervoor staan. Daarna zullen we dan gezamenlijk kijken wat de beste oplossing is. De kosten hiervoor? We leveren maatwerk, want iedere situatie is anders. Van groot belang is de analyse vooraf. Is er sprake van een koophuis? Hoe is de financiële situatie van beide partijen, hoe is de werksituatie en wat is er voor nodig om een nieuwe start in het leven te maken?”

Afwikkelen

Dankzij de Scheidingspraktijk is het dus op een relatief goedkope manier mogelijk om alles te wikkelen. Op de website www.scheidingspraktijk.nl is nadere informatie te vinden. Leo Bentvelzen is zelf graag bereid om iedereen informatie te verschaffen. Hij is bereikbaar via e- mailadres bentvelzen@scheidingspraktijk.nl of het mobiele tel. nr. 0618082975.

Meer berichten