Logo hetkrantje-online.nl

'Vrouw stralend door het leven'

  •   keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Voorburg - Na een echtscheiding of een verbroken relatie het even niet zien zitten en vervolgens je uiterlijk en kleding verwaarlozen. Of het kan ook voorkomen dat je door een burnout of een tragische gebeurtenis jezelf minder goed verzorgt dan voorheen het geval was. Maar daarnaast meldt een aantal vriendinnen zich gewoon aan die een metamorfose wil. Of dat je werkgever of iemand anders je een workshop cadeau geeft. De Voorburgse styliste Maud Jongeleen kan er in positieve zin met haar bedrijf DressConfidence na anderhalf jaar een boek over schrijven…..

”We hebben al meer dan honderd vrouwen begeleid”, zegt ze met veel enthousiasme. “Dit was bijzonder fascinerend om te doen. Maar het belangrijkste is dat vrouwen meer zelfvertrouwen krijgen. Dat geeft mij dan ook de meeste voldoening. Het is toch geweldig als een vrouw stralend door het leven gaat en vervolgens veel aandacht krijgt?”

Beeld en imago

“DressConfidence adviseert vrouwen op het gebied van uiterlijke presentatie, kleding, houding en performance”, legt Maud Jongeleen uit. “Dit doen we door middel van individueel kleding-, kleur- en stijladviezen, workshops en bedrijfstrainingen. Tijdens zo’n sessie wordt er ook naar het imago van het bedrijf of organisatie gekeken."

"We leren de medewerksters hoe kleine stijlveranderingen op het gebied van uiterlijke presentatie en dresscodes positief bijdragen aan het beeld en imago. We richten ons overigens op jong en oud. We werken niet alleen met particuliere vrouwen en vrouwelijke medewerksters van een werkgever, maar zijn er ook voor ouderen. Leeftijd is tenslotte maar een getal. De basisgedachte is dat vrouwen in eigen kracht gaan staan door goed gekleed te zijn en er verzorgd uit te zien”.

Vertrouwensband

“We komen graag bij de mensen thuis”, aldus Maud Jongeleen. “Sterker nog, dit vinden we heel belangrijk. Het gaat er om dat we een vertrouwensband opbouwen. Ik ben dan ook reuze benieuwd naar iemands kledingkast. Veel vrouwen zullen erkennen dat het opruimen van een kledingkast een hele klus is. De kast hangt vol met verschillende kledingstijlen en maten. Bij sommige kledingstukken ontbreken dan nog wel eens de stukken om mee te combineren. Tevens hangen er ook miskopen tussen. Kortom, een garderobe kan ook wel eens irritaties opleveren”.

Maar Maud benadrukt dat ieder advies en styling maatwerk is. “De ene vrouw begint graag met een basis kleuranalyse of het opruimen van de kledingkast”, vertelt ze. “De ander kiest voor een uitgebreid en compleet kledingstijladvies. Ook kijken we naar het uiterlijk en de uitstraling. We werken dan ook met een team samen, waar een kapper en visagiste deel van uitmaken. Haar- en make-upadviezen behoren namelijk ook tot ons vak. Uiteraard gaan we ook mee winkelen, want er is altijd wel iets nieuws onder de zon dat een vrouw graag draagt. Toch?”.

Gratis advies

Maud Jongeleen wil graag met vrouwen in contact komen die klaar zijn voor een metamorfose of zich geheel anders in het leven willen positioneren. “Het eerste advies en gesprek zijn gratis”, zegt Maud. “Op deze wijze willen we alle vrouwen uit Leidschendam-Voorburg en Leidschenveen een hart onder de riem steken. Het opruimen van je kledingkast is niet alleen een goed voornemen, maar de wereld ligt voor je open. Ik geef trouwens ook workshops door middel van een open inschrijving. Dit is leuk en leerzaam voor iedere vrouw. Kom op meiden, we stappen met een blij en opgewekt gevoel het nieuwe jaar in. We zijn klaar voor 2012!”.

Interesse?

Meer informatie is te vinden op de website www.dressconfidence.nl of is te verkrijgen via Maud zelf. Ze is bereikbaar via het mobiele nummer 06-51829493 of het e-mailadres info@Dressconfidence.nl.

Meer berichten