Logo hetkrantje-online.nl
Manon, Kim en Karen (zittend) willen zich vrijwillig inspannen voor de sector Kunst en Cultuur. foto: Bart Bakker
Manon, Kim en Karen (zittend) willen zich vrijwillig inspannen voor de sector Kunst en Cultuur. foto: Bart Bakker

Plan2ontwerp helpt mee aan goede positionering

  •   keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Voorburg - Hoeveel ondernemers hebben wel geen problemen om een goede huisstijl te ontwikkelen of zich op de juiste wijze te positioneren?

Door Bart Bakker

In de Voorburgse Heeswijkstraat schuilt de oplossing, want drie gepassioneerde ondernemersvrouwen maken deel uit van Plan2ontwerp. Karen de Mos, Kim van der Brugge en Manon Engbers hebben hier de krachten gebundeld en kunnen iedereen helpen die problemen heeft met zijn communicatiestrategie.

Voor Plan2ontwerp blijkt ieder project uniek te zijn en vraagt om een vooruitstrevende aanpak. “Het proces dat vooraf gaat aan het ontwerpen, is minstens zo belangrijk als het ontwerpen zelf”, legt Karen uit. “Door samen met de opdrachtgever het vraagstuk goed door te spreken, kunnen we de juiste communicatie-strategie bepalen en een goede vertaling naar concept en vormgeving maken. We houden de organisatie en bedrijven een spiegel voor. Hierbij is het de kunst om de visie naar boven te krijgen en de vraag te beantwoorden: ‘waarvoor sta je als bedrijf?’.

Klankborden

“Soms wil een ondernemer een nieuwe brochure of website hebben”, vult Kim aan. “Maar blijkt uit het intakegesprek dat het niet de meest voor de hand liggende oplossing is. Wat moeten er voor teksten en beelden in komen? Hij heeft dan alleen het gevoel dat hij per sé iets moet doen. Bij ons kan de ondernemer in alle rust klankborden welke kant hij met zijn bedrijf op wil”.

“Op basis van een eerste kennismakingsgesprek we al een eerste idee wat er eventueel moet gebeuren. Bij de visuele vertaling komt Manon in beeld. Met haar ervaring en vakmanschap zorgt ze er voor dat het bedrijf een effectieve vertaling van zijn boodschap krijgt. “Het is iedere keer weer een uitdaging om dit beeldend te maken”, zegt Manon.

Duurzaam

Een ander aspect is dat Plan2ontwerp actief is met duurzaam communiceren. “Onze projecten zijn niet alleen duurzaam omdat we zoveel mogelijk gebruik maken van milieuvriendelijke materialen en technieken, maar ook omdat ze doordacht zijn”, aldus Karen. “Als de middelen efficiënt zijn kan je meer doen met minder. Ons netwerk herbergt een aantal specialisten die hier open voor staan. Ook de bewustwording van de opdrachtgever is hierin een mooi proces. Het is opvallend hoeveel ondernemers hier dan toch in mee willen denken”.

“In het design kun je hier veel dingen aandragen”, reageert Manon. “Zo kun je rekening houden met drukmethodes en op het gebied van milieuvriendelijk papier zijn de ontwikkelingen heel ver. Ondernemers overhandigen een plastic pasje op basis van aardappelzetmeel en vertellen er meteen bij dat dit milieuvriendelijk is”,

Kennis

“Kortom, in onze studio in Voorburg werken we iedere dag met een stevige basis van ontwerpers en een flinke dosis strategische kennis aan diverse communicatie- en designvraagstukken”, aldus Karen. “Een optimaal resultaat bereik je toch door samen en met een open mind aan de slag gaan”.

Plan2ontwerp wil zich overigens dit jaar vrijwillig inspannen voor de sector Kunst en Cultuur, die door alle bezuinigingen zwaar is getroffen. “We stellen een dag beschikbaar voor een organisatie in de sector Kunst en Cultuur die hulp nodig heeft bij het vormen van een goed communicatiebeleid. Wie denkt daarvoor in aanmerking te kunnen komen, kan met ons contact opnemen”, zegt Kim.

“Met onze kennis en kunde hebben we in het kader van onze ‘geen woorden maar daden’-actie al eerder gratis ontworpen”, besluit Karen. “Op deze manier is er een plezierige samenwerking met Vrijwilligerspunt ontstaan.” Meer informatie over Plan2ontwerp is te vinden op www.plan2ontwerp.nl Of gewoon een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een kop koffie erbij? Kom langs, de deur staat open. Bellen kan natuurlijk ook, via telefoonnummer 070- 307 42 90 en vraag naar Kim.

Meer berichten