‘Ondernemen is een kunst’

Ondernemer in Beeld 17 keer gelezen

Voorburg - Geloven in je werk als ZZP’er, ‘out of the box’ denken, frisse ideeën hebben en innovatief bezig zijn. Deze aspecten zijn allen van toepassing op onderneemster Mira Moreno, die de drijvende kracht is achter ‘Dans aan de Vliet’. “De tijden veranderen en het wordt daarom de hoogste tijd om met elkaar de krachten te bundelen”, zegt de Voorburgse.

Door Bart Bakker

 “Als ZZP’er is het keihard werken, maar je verliest tenminste niet je eigen identiteit. Het geeft vervolgens veel voldoening als je dit ook binnen je eigen bedrijf kunt doortrekken”.

Mira Moreno is de drijvende kracht achter de stichting Dans aan de Vliet waar jong en oud zich met een kunstzinnig idee kunnen aanmelden. Zo heeft Mira in het najaar van 2011 nauw samengewerkt met Juliette Pestel van Juuls Kinderatlelier en Angelique Schipper van het Kleischip in een dansproject van de suite van het ballet ‘De Notenkraker. “Dit was een enorme happening”, vertelt ze enthousiast. “Ballet- en dansschool Leidschendam, vereniging Acrorock, muziekvereniging St. Ceacillia met het blazersensamble Windkracht 10, stichting Trias en de Wassenaarse dansgroep ‘The Project’ hebben hieraan meegewerkt. Dit was zo’n groot succes dat we aan het einde van dit jaar wederom zo’n dansproject willen houden”.

Opgegroeid

Mira Moreno is opgegroeid in Sofia een omgeving met veel aandacht voor kunst. “Tegenover ons huis was een atelier van een bekende kunstenaar. Ik kon hier altijd komen binnenvallen,’’ aldus Mira. ,,In onze familie waren veel boeken over kunst voor handen, want mijn moeder werkte als redacteur van een kunstuitgeverij en mijn vader was architect. Kortom, ik heb kunst en creativiteit met de paplepel ingegoten”.

Op jonge leeftijd was Mira vaak achter de coulissen van de opera in Sofia te vinden. Zij groeide dus spelenderwijs op met dans, muziek en de sfeer die er in de danswereld heerste. Na het afstuderen aan de balletacademie in Sofia kwam ze dankzij een studiebeurs in Cuba terecht. “Een controversieel land”, zegt ze. “Op deze wijze kwam ik met kunst uit een geheel andere cultuur in aanraking. Dit was bijzonder om te ervaren”.

Stimuleren

“Ik kan een gemeente Leidschendam- Voorburg zonder kunst en een cultureel leven dan ook nauwelijks voorstellen”, vervolgt Mira Moreno. “Om de drang naar cultuur voor jongeren te stimuleren, heb ik in 2010 samen met mijn man de stichting ‘Dans aan de Vliet’ opgericht. We zijn een nieuwe dynamische en veelzijdige stichting, die kunst en cultuur binnen Leidschendam- Voorburg wil enthousiasmeren en promoten. De eerste vruchten van onze inspanningen werden geplukt bij de eerste editie van kinderen in een danswedstrijd, die door onze stichting werd georganiseerd. Vorig jaar werd in theater Camuz hiervan de tweede editie gehouden. Er staat inmiddels een derde editie op het programma, namelijk op 7, 8 en 9 september.’’

Adviezen

Namens de stichting Dans aan de Vliet geeft Mira veel kledingadviezen. “Dansartikelen zijn niet goedkoop”, zegt ze. “Ik adviseer daarom in balletpakjes, tutu’s en danskleding op maat . Hier rolde op een gegeven moment een distribiteurschap uit van het dansmerk Prima, waardoor ik iedereen de gelegenheid kan bieden om tegen een voordelige prijs in fraaie kleding te lopen. Meer informatie over Mira haar activiteiten, zoals de eerste zomerschool op Stelten met twee docenten, is te vinden op de website www.dansaandevliet.nl

 

Uit de krant