Logo hetkrantje-online.nl
“Het is boeiend om iedere dag verse kipmaaltijden te bereiden”, aldus Marcel van Unen (derde van links) en zijn collega’s. foto: Bart Bakker
“Het is boeiend om iedere dag verse kipmaaltijden te bereiden”, aldus Marcel van Unen (derde van links) en zijn collega’s. foto: Bart Bakker

‘Kipmaaltijden vervelen nooit’

  •   keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Leidschendam - Ondernemer Marcel van Unen heeft sinds 1989 zijn focus gericht op goede kwaliteit en ambachtelijke producten. Onlangs bereikte hij in zijn ondernemersloopbaan een nieuwe mijlpaal.

Door Bart Bakker

“Krijgsman kreeg onder de naam Kippie een nieuw jasje”, legt Marcel van Unen uit. “Dit is een toonaangevend franchisewinkelbedrijf op gebied van grill- en maaltijdproducten. Goed geautomatiseerd en met een kleine top. Het hoofdkantoor en de distributieafdeling bevindt zich in Poeldijk. Vanuit Poeldijk is er aandacht voor onze franchisers en wordt het contact onderhouden met de werkvloer. Dagelijks worden alle noodzakelijke zaken doorgenomen. Kippie is inmiddels uitgegroeid tot een franchiseketen van dertig winkels”.

In winkelcentrum Leidsenhage op de Kornoelje 14 heeft zijn zaak dan ook een ware metamorfose ondergaan. De uitstraling is fris en modern. De winkel is een echte blikvanger en daarmee een aanwinst voor Leidsenhage. “Het is boeiend om na een loopbaan als eenmanszaak je bij zo’n keten aan te sluiten. Ik merk vooral het gemak, want er wordt op veel gebieden centraal ingekocht”, vertelt Marcel. “Uiteindelijk zijn door mijn strategische keuze de klanten de grote winnaar. Je hebt als bedrijf continuïteit en de prijzen zijn bijzonder interessant. Juist in deze tijd is dit ook belangrijk, want we moeten allemaal op onze centjes letten. Daarbij moet je klantvriendelijkheid en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan, want anders red je het niet.’’

Uniek

Marcel van Unen is een vrij unieke ondernemer, want hij zit inmiddels 23 jaar in het vak. Waarom blijft iemand vrijwel zijn hele leven in de (kippen)branche werkzaam? “Het plezier stond en staat nog steeds voorop,’’ zegt hij. “Dit vak geeft gewoon een enorme voldoening. Het is mijn dagelijkse drive om mensen op kipgebied een heerlijke product of maaltijd voor te schotelen. Kipmaaltijden vervelen dan ook nooit, want er zijn zoveel variaties mogelijk”.

Degene die een blik werpt in het assortiment constateert dat er bij Kippie meer dan vijftig soorten maaltijden zijn te verkrijgen. Tevens is er de mogelijkheid om een eigen maaltijd samen te stellen. “Het merendeel van de maaltijden hebben een korte opwarmtijd”, aldus Marcel van Unen. “Veel van onze klanten zijn dan ook verrast door de variatie, keuze en gemak.”

Verrassende smaak

Bij het proeven van de kip en een rollade blijkt inderdaad dat er sprake is van een verrassende smaak. Tevens is het opvallend dat de maaltijden bijzonder vers zijn. “Men kan bij ons ook warme kipsnacks en belegde broodjes krijgen”, aldus Marcel van Unen. “Ook is het mogelijk om een eigen schotel samen te stellen met uiteenlopende producten. Tevens hebben we spare-ribs in ons assortiment, die we de hele dag door grillen. Dit product is een topper en zorgt voor een grote
dagelijkse omzet, waardoor iedereen is verzekerd van verse en smakelijke spare-ribs. De talrijke versartikelen is dan ook onze grote kracht”.

De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 18.00 uur en van zaterdag van 8.00 uur tot 17.00 uur. Donderdag is er koopavond tot 21.00 uur. Bestellen kan via telefoonnummer 070- 3201521. Op de website http://www.kippie.nl kan men ook een bestelling opgeven. Tevens geeft de website een goede indruk van de franchiseketen.

Meer berichten