Luiten Wonen 60 jaar

Ondernemer in Beeld 294 keer gelezen

Luiten Wonen in Stompwijk is al 60 jaar een begrip op het gebied van de complete woninginrichting. Als een echt familiebedrijf staat de zaak voor kwaliteit, comfort en service. Sinds 1990 is Luiten Wonen met het gehele aanbod aan meubelen, woningtextiel, wonen en slapen en zonwering gehuisvest in het pand aan de Huyssitterweg 33 in Stompwijk.

In 1951 opende de heer A.J.Luiten een winkel in kleding en textiel, destijds manufacturen genoemd, aan de Dr. Van Noortstraat 120 in Stompwijk. Een mooie stap, na 14 jaar met de koffer met goederen langs de deur verkocht te hebben. Hiermee werd de basis gelegd voor de eigentijdse woonwinkel Luiten Wonen. In de loop der tijd werd het assortiment steeds verder uitgebreid met onder meer matrassen, gordijnen, vloerbedekking en meubelen. Er was nog geen meubelshowroom. Mensen die meubelen wilden aanschaffen werden met de auto opgehaald en gingen mee naar de groothandel in Rotterdam om daar hun meubelen uit te zoeken.

Naar Huyssitterweg

In 1974 volgde een uitbreiding en werden de bezoeken naar de groothandel overbodig en hadden zij de meubelcollectie in eigen huis. In 1980 namen zijn zoons Willibrord en Kees de zaak over. Dit was ook het jaar waarin het huidige pand aan de Huyssitterweg werd gebouwd. Daar werd een gedeelte van de afdeling woninginrichting gevestigd, terwijl men aan Dr. Van Noortstraat kleding, woningtextiel en speelgoed bleef verkopen. In 1990 werd het pand aan de Huyssitterweg verder uitgebreid en werd de gehele afdeling meubelen en woontextiel daar gevestigd. In 2001 besloot Luiten Wonen niet langer kleding en speelgoed te verkopen en zich volledig te richten op meubelen en woninginrichting.

Team

Sinds 1 januari 2011 is Kees Luiten gestopt en uit de zaak gegaan. Nu wordt Luiten Wonen geleid door Willibrord Luiten en zijn echtgenote Sjaan. Met veel enthousiasme zetten zij zich in, om de regio op de hoogte te houden van de huidige meubelmarkt en de vele mogelijkheden om de woning in te richten. Het team is versterkt met Leo en Bianca, verder bestaat het uit de stoffeerders Sjaak, Nico en Peter die verantwoordelijk zijn voor de bezorging en het monteren van meubelen, het leggen van vloerbedekking en het ophangen van gordijnen en zonwering. Dit team is helemaal klaar voor het volgende lustrum.

Drie afdelingen

De showroom/ verkoopafdeling telt zo’n 1.100 m2 en in totaal is het pand, inclusief magazijn, kantoren en werkplaats 1.600 m2 groot. De winkel is ingedeeld in drie afdelingen:

-Huiskamermeubelen; de Garant meubelcollectie, van modern tot romantisch, o.a in eiken en in elke gewenste kleur. Uiteraard ook zithoeken. Niet alleen standaardmaten, maar ook op maat leverbaar.

-Vloerbedekking en woontextiel; van gordijnen en vloerbedekking tot en met behang,lampen en binnen en buiten zonwering.

-Slaapkamermeubilair: slaapkamers in hout of metaal, linnenkasten standaard en op maat , boxsprings, matrassen, hoofdkussens, dekbedden, dekbedovertrekken, lattenbodems etc. Bekende merken zijn hier o.a. M-Line, Eastborn en Norma. Er staan diverse testbedden opgesteld met combinaties in verschillende matrassen en bedbodems. U wordt geholpen met de keuze voor een perfecte matras. Ook zijn er proefhoofdkussens.

Service, kwaliteit en persoonlijke benadering

“We zijn geen prijsstunter”, benadrukt Willibrord Luiten. “We zitten zo gezegd in het betere middensegment. Het klinkt misschien afgezaagd, maar we gaan voor service en kwaliteit voor een betaalbare prijs. Het moet gewoon goed zijn. Alles wordt thuisbezorgd, gemonteerd en geplaatst door ons eigen vaste vakbekwame stoffeerders-/montageteam. En we komen vooraf zelf de maten opnemen, zodat alles passend wordt afgeleverd. Oude vloerbedekking wordt indien gewenst door ons verwijderd en afgevoerd. We zijn een kleinschalig familiebedrijf, en wij staan voor een persoonlijke benadering . We kennen onze klanten en kunnen en willen ze optimaal adviseren. Klanten hebben een vast aanspreekpunt en persoonlijk contact staat bovenaan en maakt ook voor ons het werk leuk.”

Garant Meubel

Luiten Wonen is aangesloten bij Garant Meubel. Dit is een samenwerkingsverband van erkende meubelwinkels in heel Nederland. Door gezamenlijk in te kopen wordt een actuele collectie geboden tegen een gunstige prijs/kwaliteitsverhouding. De Garant Meubel woninginrichter staat voor een persoonlijk en deskundig advies, een optimale garantie en een uitstekende service.

Luiten Wonen is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur. Donderdag van 9.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Maar eventueel kan ook thuis advies worden gegeven of - indien vervoer een probleem is - wordt men thuis opgehaald om een kijkje te komen nemen in de showroom in Stompwijk. Meer info op www.luitenwonen.nl.

Uit de krant