‘Trots op ons familiebedrijf’

Ondernemer in Beeld 81 keer gelezen

Leiodschendam - Fred van der Veen begon elf jaar geleden in navolging op zijn vader uit de Prins Hendriklaan zijn eigen loodgietersbedrijf A. van der Veen. Hij is na elf jaar inmiddels de trotse eigenaar van een familiebedrijf waarin de Leidschendammer naast zijn vrouw Annemarie ook met zijn zoon Thomas samenwerkt.

Door Bart Bakker

Thomas van der Veen heeft zijn eigen hoveniersbedrijf. Het komt dan ook regelmatig voor dat er projecten samen worden opgepakt. En als het nodig is bieden Fred zijn achttienjarige dochters Paola en Yvette met de marketing ook de helpende band. Zijn vaste medewerker Khalid Zembib is door de jaren heen ook een stukje familie geworden.

“Hoewel de jaartjes nu best gaan tellen, ga ik iedere dag nog met veel plezier naar m’n werk. Niet alleen het uitoefenen van het vak, maar ook de (sociale) contacten met de klanten geven me nog altijd veel voldoening”, vertelt Fred van der Veen.

“Kwaliteit, service, klantvriendelijkheid en het nakomen van de afspraken”, zijn kenmerkend voor de werkwijze van ons bedrijf”, vult Annemarie van der Veen aan. “We komen altijd langs, ook al is het voor de kleinste klusjes. Dit wordt dan ook door veel particulieren, die onze belangrijkste doelgroep zijn, bijzonder gewaardeerd. In alle opzichten hebben we een ouderwetse manier van werken.’’

Het vakmanschap staat bij loodgietersbedrijf A. van der Veen voorop. In de loop der jaren is het familiebedrijf uitgegroeid tot een expert op het gebied van dakwerk, zinkwerken, hemelwaterafvoer, riolering en sanitair. “Tevens hebben we veel kennis en ervaring bij de inspectie en preventief onderhoud aan goten”, vertelt Fred van der Veen”. Dit geldt ook voor centrale verwarmings- en keukeninstallaties en badkamerinrichtingen”.

Vaste klanten

“We zijn er trots op dat we in die elf jaar een groot klantenbestand hebben opgebouwd”, zegt Annemarie van der Veen. “In de beginjaren was het tenslotte allemaal best spannend. We hadden net een nieuw huis gekocht en waren dus een eigen bedrijf begonnen. Maar al snel ging het lopen en kregen we veel vaste klanten. Dan doel ik bijvoorbeeld ook op Verenigingen van Eigenaren, waar we inmiddels lange tijd voor werken”.

“Daarnaast doet het ons veel dat er een bepaalde saamhorigheid in het gezin is ontstaan. We helpen elkaar echt waar we kunnen. Soms sta ik hier wel eens bewust even bij stil. Hoe vaak komt het tenslotte niet voor dat een familie door het werk of een bedrijf uit elkaar valt? Bij ons is juist het tegenovergestelde het geval.”.

Tendens

Fred van der Veen bespeurt in tien jaar ‘loodgieteren’ wel een aantal tendensen in zijn branche. “Mensen gaan veel meer shoppen en zijn enorm prijsbewust,’’ aldus de ondernemer. “Op zich is dit een goede zaak, maar ik blijf dan wel aangegeven dat ook de kwaliteit belangrijk is. Niet alleen van de werkzaamheden, maar ook van de materialen. Als je hier niet bij stil staat, dan wordt goedkoop in veel gevallen duurkoop. Ik constateer overigens ook dat men er steeds meer van terugkomt om zaken te doen met buitenlandse collega’s. In veel gevallen blijkt dat je dan garantie tot de voordeur hebt. Steeds meer mensen komen hier op terug en bellen dan toch weer de erkende Nederlandse loodgietersbedrijven”.

Op de website www.loodgietersbedrijf-a-van-der-veen.nl is een aantal voorbeelden te zien van het vakmanschap van het familiebedrijf. Via het e-mailadres info@loodgietersbedrijf-a-van-der-veen.nl of de telefoonnummers 070-3279960 | 06-17600460 kan men altijd contact opnemen. Het faxnummer is 084-8638260 en het bezoekadres Zanglijsterlaan 20, 2261 CM, Leidschendam.

 

Uit de krant