‘Je hebt altijd met mensen te maken’

Ondernemer in Beeld 176 keer gelezen

Anno 2012 wordt de groep 'niet werkenden' steeds groter wordt door de huidige recessie. Dit heeft als gevolg dat tegen de tijd dat de arbeidsmarkt weer aantrekt er een onaanvaardbaar grote groep mensen is die geen recente arbeidservaring heeft. Re-integratie en stageplekken gaan daarom in onze samenleving een steeds belangrijke rol spelen.

Door Bart Bakker

De Voorburgse uitzendondernemer Ed Sarikaya, directeur van Delta Team, is daarom een actie gestart die veel stage- en re-integratieplekken oplevert. “Dit is niet alleen in het belang van al degenen die (al lang) in de uitkering zitten, maar ook in het belang van de gemeente Leidschendam- Voorburg en de deelgemeenten Leidschenveen en Ypenburg”, zegt de ondernemer die in 1995 zijn uitzendorganisatie startte van technisch personeel en inmiddels samen onder de paraplu van de multinational Mourik opereert.

Belang

“Er is een gezamenlijk belang”, vervolgt Ed Sarikaya. “We moeten er met z’n allen voor waken dat de kwetsbare groepen, die al drie jaar of langer een uitkering hebben en in het kader van re-integratie te weinig aandacht krijgen, werkloos blijven. Hierdoor worden we als maatschappij met een steeds groter probleem opgezadeld. Dit is bovendien een maatschappelijk en menselijk onwenselijke situatie. Ik ben, in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, bereid in deze mensen te investeren. Het liefst samen met de gemeente, want het is belangrijk dat de krachten worden gebundeld.”

Hulp bieden

Uitzendorganisatie Delta Team heeft een aparte sectie die opereert als een re-integratiebedrijf en is gespecialiseerd bij het bieden van hulp naar het zoeken naar werk dat aansluit bij iemand zijn kennis, vaardigheden en mogelijkheden. “De vorm van die begeleiding hangt af van een specifieke situatie en wensen. Onze coaches begeleiden veel werkzoekenden bij gesprekken. Tevens houden we beroepskeuzetesten, sollicitatietrainingen en bieden cursussen aan”, aldus Ed Sarikaya. “De werkzoekende moet zich bij Delta Team op zijn gemak voelen. Onze slogan is niet voor niets: ‘je hebt altijd met mensen te maken’. Dat staat altijd voorop. Enige tijd geleden hebben we een gesprek met wethouder Gregor Rensen gehad. Hij stond zeker open voor een samenwerking. We hopen dan zeker nog eens met hem om de tafel te gaan. Ook willen we in gesprek met wethouder Henk Kool van de gemeente Den Haag, die momenteel problemen heeft om veel mensen aan een baan of stageplaats te helpen. Dankzij de samenwerking met Mourik hebben we hiervoor de mogelijkheden als men kiest voor een toekomst in de industrie. Aangezien er een groot gebrek aan technisch personeel is, is het belangrijk dat we samen me de gemeente de handschoen oppakken”.

Ontwikkelingen

Ed Sarikaya: “Gezien de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt worden vraaggerichte re-integratie en stageplekken steeds belangrijker en bestaat er meer dan ooit de behoefte aan samenwerking op regionaal niveau tussen gemeenten en branches, sectoren en werkgevers. De gemeente is verantwoordelijk voor de begeleiding van mensen met een bijstandsuitkering bij de zoektocht naar werk. Voor het succes daarin is samenwerking met de plaatselijke ondernemers van groot belang. We hopen dan ook dat veel ondernemers uit Leidschendam- Voorburg, Leidschenveen en Ypenburg open staan voor een samenwerking en ook onze mensen willen plaatsen waarin we veel hebben geinvesteerd”.

Afspraak

“Men kan bij ons op afspraak langskomen op kantoor om alle mogelijkheden te bespreken. Men zal zelf ervaren dat Delta Team maatwerk levert, zowel voor de werkzoekende als de werkgever en het UVW”, besluit Ed Sarikaya, die iedereen graag naar de website www.deltateam.nl verwijst.

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant