Nerissa de Haas is sinds twee jaar de drijvende kracht achter schoonheidssalon About Skin. (foto Bart Bakker).
Nerissa de Haas is sinds twee jaar de drijvende kracht achter schoonheidssalon About Skin. (foto Bart Bakker).

‘Zuinig zijn op je huid van groot belang’

Ondernemer in Beeld 529 keer gelezen

De zomer is aangebroken, dus veel mensen genieten van de zon. De Voorburgse schoonheidsspecialiste Nerissa de Haas luidt dan meteen de noodklok, want teveel zonuren vergroot de kans op huidkanker. “Je hebt maar één huid”, zegt Nerissa de Haas

Door Bart Bakker

 “Hier wordt soms niet zorgvuldig mee omgegaan. Mensen hebben een druk leven, dus wordt niet iedere dag de huid verzorgd. Terwijl dit juist zo belangrijk is. Jaarlijks komen er in Nederland maar liefst 40.000 mensen met huidkanker bij. Vanwege de zon adviseer ik om iedere dag een beschermingsfactor te gebruiken. Men denkt vaak dat er alleen moet worden ‘gesmeerd’, als het strand wordt bezocht. Maar de schadelijk UV-straling krijgt je ook op je huid rijdend in de auto, op kantoor bij het raam of als je buiten loopt”.

“Voor kinderen vanaf vier jaar, als ze naar de school gaan, is het belangrijk om de huid iedere dag goed in te verzorgen”, vervolgt Nerissa de Haas. “Of als kinderen bijvoorbeeld veel buiten sporten moeten ze een hoge beschermingsfactor op hun lichaam smeren. Ik raad ouders echt aan om dit te doen, want het hoogste risico om later huidkanker te krijgen loop je op van nul tot achttien jaar. Dit komt dan naar buiten als je boven de veertig bent”.

Drijvende kracht
Nerissa de Haas is sinds twee jaar de drijvende kracht achter haar schoonheidssalon About Skin, dat is gevestigd in de Voorburgse Herenstraat 153. Meer hierover is te vinden op de website www.about-skin.nl “Het gaat heel goed,’’ aldus de vakvrouw, die ook pedicure is. “Zowel jong als oud weten de weg naar mijn salon te vinden, voor een heerlijk ontspannende gezichtsbehandeling. Zo werk ik, naast de reguliere tijden overdag, eenmaal per maand op zondag en gemiddeld twee avonden per week. Ook op zaterdag is mijn salon open. Het is een voordeel dat ik alleen werk, dus ik ben voor iedereen een vertrouwd gezicht. Met veel klanten is inmiddels dan ook een vaste band opgebouwd. Dat geeft voldoening, want ik vind een hoge kwaliteit van mijn behandeling en producten erg belangrijk.Ik maak bijvoorbeeld altijd een gratis huidanalyse. Ik hecht er namelijk veel waarde aan dat iemand weet hoe zijn huid ervoor staat, en wat we eventueel kunnen doen om de conditie te verbeteren”.

Innovatie
“Al jarenlang werk ik tot volle tevredenheid met de producten van Dermalogica”, vertelt Nerissa de Haas. “Sinds kort zijn de producten en behandelingen van het merk Dermaquest aan het programma toegevoegd. De innovatie en constante productontwikkeling van deze merken is toonaangevend in onze branche. Ik investeer zelf ook veel tijd in opleidingen en trainingen waardoor ik altijd op de hoogte ben van de laatste ontwikkelingen. Ik werk met producten zonder kunstmatige stoffen, waardoor de kans op overgevoeligheid nihil is. Dit geldt voor beide merken waar ik mee werk en ze staan bekend om hun hoge kwaliteit.”

Begaan
Nerissa de Haas is overigens ook zeer begaan met het Oude Centrum, dat een moeilijke periode doormaakt. “Het Oude Centrum zou veel meer kunnen bruisen”, aldus de Voorburgse. “Het wordt daarom de hoogste tijd dat de krachten worden gebundeld en dat de gemeente veel meer rekening houdt met het plannen van allerlei werkzaamheden. Eerst lag de Parkweg open en nu zijn er langdurige werkzaamheden rondom het Pr.Marianneviaduct. Getuige de leegstand van een aantal panden in de Herenstraat is dit allemaal teveel van het goede. Er moet daarom echt iets gebeuren”.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant